Live

Putin interzice adopțiile de copii ruși în țările care permit tranziția de gen

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin, președintele Federației Ruse / Sursa foto: Profimedia Images

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat, sâmbătă, un proiect de lege care interzice adoptarea de copii ruşi de către cetăţeni ai ţărilor în care tranziţia de gen este legală, relatează AP, preluată de news.ro.

Liderul de la Kremlin a aprobat, de asemenea, legislaţia care interzice răspândirea de materiale care încurajează oamenii să nu aibă copii.

Proiectele de lege, care au fost aprobate anterior de ambele camere ale parlamentului rus, urmează unei serii de legi care au suprimat minorităţile sexuale şi au consolidat valorile convenţionale de lungă durată.

Preşedintele Camerei inferioare a Parlamentulu, Viaceslav Volodin, care s-a numărat printre autorii noului proiect de lege, a declarat într-o postare pe Telegram în luna iulie că „este extrem de important să eliminăm posibilele pericole sub formă de schimbare de sex cu care se pot confrunta copiii adoptaţi în aceste ţări”.

Interdicţia de adopţie s-ar aplica în cel puţin 15 ţări, majoritatea din Europa, precum şi în Australia, Argentina şi Canada. Adopţia de copii ruşi de către cetăţeni americani a fost interzisă în 2012.

În Rusia mișcarea LGBTQ e considerată drept „extremistă”

Alte proiecte de lege aprobate sâmbătă interzic ceea ce au descris ca fiind propagandă pentru a rămâne fără copii şi impun amenzi de până la 5 milioane de ruble (aproximativ 50.000 de dolari). Susţinătorii acestei legi au susţinut că argumentele publice împotriva faptului de a avea copii fac parte din presupusele eforturi occidentale de a slăbi Rusia prin încurajarea scăderii populaţiei.

În ultimii ani, Putin şi alţi oficiali de rang înalt au făcut tot mai mult apel la respectarea aşa-numitelor valori tradiţionale ca o contrapondere la liberalismul occidental. Pe măsură ce populaţia Rusiei scade, Putin a făcut declaraţii în favoarea familiilor numeroase şi anul trecut a îndemnat femeile să aibă până la opt copii.

Rusia a interzis anul trecut procedurile medicale de tranziţie de gen, iar Curtea Supremă a declarat „mişcarea” LGBTQ+ drept extremistă.

În 2022, Putin a semnat o lege care interzice distribuirea de informaţii LGBTQ+ persoanelor de toate vârstele, extinzând o interdicţie emisă în 2013 privind diseminarea materialului către minori.

De la trimiterea trupelor în Ucraina în februarie 2022, liderul de la Kremlin a caracterizat în mod repetat Occidentul drept „satanic” şi l-a acuzat că încearcă să submineze Rusia prin exportul de ideologii liberale.

Jurnaliştii independenţi, criticii, activiştii şi figurile din opoziţie din Rusia au fost supuşi unei presiuni tot mai mari din partea guvernului în ultimii ani, care s-a intensificat semnificativ în contextul conflictului din Ucraina. Sute de grupuri neguvernamentale şi persoane fizice au fost desemnate drept „agent străin” - o etichetă care implică un control guvernamental suplimentar şi are puternice conotaţii peiorative.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zaharova vine cu noi acuzații nefondate la adresa Chișinăului. Ce a declarat acum purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe

Maia Sandu confirmă că o rachetă rusească a intrat în spațiul aerian al Republicii Moldova

Rusia a atacat Ucraina cu zeci de rachete și sute de drone, în dimineața de Crăciun. Zelenski: Ce poate fi mai inuman?

Ucraina spune că o rachetă rusească a intrat în spațiul aerian al României. MApN: „Nu a fost confirmată”

Partenerii noștri