Live

Putin bravează în fața liderilor BRICS și spune că înfrângerea Rusiei pe câmpul de luptă este „o iluzie”

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi, în timpul unui discurs susţinut în cadrul summitului BRICS, că cei care „au drept obiectiv înfrângerea Rusiei” pe câmpul de luptă îşi fac „calcule iluzorii”.

„Ei nu îşi ascund obiectivul de a provoca o înfrângere strategică ţării noastre. Acestea sunt calcule iluzorii, pe care şi le pot face doar cei care nu cunosc istoria Rusiei şi nu ţin cont de unitatea ei construită timp de secole”, a declarat Putin în timpul unui discurs în cadrul summitului BRICS ce se desfăşoară în oraşul rus Kazan, informează AFP, potrivit Agerpres. 

„Criza” ucraineană a figurat pe agenda tuturor întrevederilor bilaterale ale lui Putin la summitul BRICS. În cadrul acestor întrevederi, Putin „a subliniat lipsa de dorinţă a părţii ucrainene de a se angaja în orice fel de discuţii şi impulsul foarte, foarte bun pentru forţele armate ruse pe front”, a informat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

În acest moment, poziţiile Moscovei şi Kievului par ireconciliabile, luptele făcând ravagii şi posibilele negocieri de pace rămânând ipotetice, la 32 de luni de la începutul asaltului rusesc.

Rusia controlează în prezent mai puţin teritoriu în Ucraina decât în primele zile după începerea invaziei pe scară largă în februarie 2022. Cu toate acestea, de luni de zile, trupele ruse câştigă teren în estul Ucrainei, în faţa unei armate ucrainene tot mai epuizate, ducând lipsă deopotrivă de oameni şi de arme.

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

S-a dus ”glonț” la antrenorul FCSB-ului și l-a întrebat înainte de meci: ”De ce nu mă bagi?”. Răspunsul l-a lăsat ”mască”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

2.000 de soldaţi nord-coreeni se îndreaptă către granița Rusiei cu Ucraina, susține Kievul

Coreea de Sud ia în calcul să trimită arme Ucrainei după ce Kim Jong Un a trimis mii de soldați să lupte pentru Putin

Macron cere Israelului să încheie „rapid” conflictul cu Liban: Nu poţi apăra o civilizaţie semănând barbarie

Rusia a pompat peste 39 milioane de dolari în două luni pentru a schimba soarta alegerilor din Republica Moldova

Partenerii noștri