Video&Foto Protest de amploare în Australia. Mii de elevi au ieșit în stradă pentru apărarea mediului: "Suntem aici pentru că Guvernul nu ascultă"
Mii de elevi din Australia au aplicat metoda Greta Thunberg - au chiulit de la școală ca să demonstreze pentru apărarea mediului înconjurător. Protestele au putut avea loc deoarece restricțiile privind distanțarea fizică au fost ridicate. Tinerii demonstranți au cerut guvernului să taie finanțarea pentru industria de gaze naturale, pe care actualul executiv o vede esențială ca țara să renunțe la cărbune.
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Primarul din Constanța cere controale în 5 școli, pentru a verifica vizele de flotant
Protest: Haka în Parlamentul Noii Zeelande. Membrii maori întrerup votul pe un proiect de lege ce amenință drepturile indigene
Cum învață zeci de copii din Gorj în săli de clasă cu calorifere reci
Scandal în Gorj, după ce un primar a suspendat transportul elevilor cu microbuzele școlare
VIDEO: Protest cu zeci de mii de oameni în Valencia, în urma inundațiilor. Ce au reclamat oamenii
Propunere a Ministerului: Elevii să-și schimbe locul în bancă în fiecare modul școlar
Minerii protestează la Palatul Victoria, nemuțumiți de legea pensiilor
Situație aberantă într-o școală din Timiș. Deși există o clădire nouă, elevii fac cursuri în module
Unii profesori din Australia s-au trezit vineri în fața unor clase goale. Mii de elevi au chiulit și au ieșit în stradă să protesteze față de schimbările climatice.
La Sydney, tinerii au pichetat sediul primăriei. În mulțime erau pancarte împotriva guvernului și combustibililor fosili, dar și câteva fotografii cu Greta Thunberg, cea care a dat tonul chiulului de la ore pentru manifestații menite să atragă atenția asupra problemelor de mediu.
Nabilah Chowdhury, organizatoarea protestului: "Nu ar trebui să fim aici, ar trebui să fim la școală. Dar suntem aici pe străzi, pentru că guvernul nu ascultă".
Proteste au avut loc în toate orașele mari din Australia, dar și în unele zone rurale.
În fruntea mitingului de la Sydney a participat și o tânără activistă cu origini pe una dintre insulele din Pacific amenințate de creșterea nivelului oceanelor, pe fondul încălzirii climei.
Pelepesite Matangi: "Schimbarea climei este o problemă provocată de om, care ne strică abilitatea de a ne păstra cultura".
Noile proteste au fost provocate de decizia guvernului conservator de a continua investițiile în gaze naturale. Chiar miercuri, premierul Scott Morrison a anunțat că va investi aproape 500 de milioane de dolari într-o centrală electrică pe gaz, care să complementeze sursele regenerabile ecologic.
Scott Morrison, premierul Australiei: "Vântul nu bate mereu, nu avem mereu soare, așa că avem nevoie de energie din gaz ca să ne asigurăm că investițiile în energie regenerabilă sunt eficiente".
Un nou summit global pentru climă va avea loc în toamnă, la Glasgow. Se va discuta grăbirea atingerii obiectivelor stabilite prin acordul de la Paris.
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News