Live

Video Prima capsulă Boeing cu echipaj uman a fost lansată în spațiu. Motivul pentru care are nevoie de 24 de ore pentru a ajunge pe ISS

Data publicării:
Capsula Starliner, în momentul lansării. Foto: NASA

O capsulă Boeing cu echipaj uman a fost lansată în spațiu, după mai multe amânări. Doi astronauți NASA, Barry „Butch” Wilmore and Sunita „Suni” Williams sunt la bordul navetei Starliner, un proiect de miliarde de dolari.

Ei ar urma să ajungă la bordul Stației Spațiale Internaționale în 24 de ore, o durată mult mai mare decât cea obițnuită pentru o astfel de călătorie, deoarece astronauții vor face mai multe teste la bordul Capsulei.

Misiunea este un moment critic pentru Boeing, a cărui unitate de avioane comerciale a suferit o mulțime de crize în ultimii ani.

Așteptată de ani buni, prima călătorie în spațiu a unei capsule Boeing a fost amânată luna trecută, din cauza unei probleme tehnice. Cei doi piloți NASA tocmai se instalaseră în capsula Starliner când numărătoarea inversă a fost oprită, cu două ore înainte de decolare.

În 2014, NASA a semnat un contract de 4 miliarde de dolari cu Boeing, parte a eforturilor agenției de a plăti companii private pentru vehiculele cu care să transporte astronauții spre și dinspre Stația Spațială. Space X, care a primit un contract similar, a operat deja nouă misiuni pentru NASA și alte 4 misiuni private.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De ce nu au mai ajuns oamenii pe Lună de mai bine de 50 de ani. „Dacă nu era riscul politic, probabil că eram deja pe Marte”

Angajații Boeing au încheiat greva care a durat 6 săptămâni și au acceptat o creștere salarială de 38% în următorii 4 ani

Lansare cu succes către ISS a unui experiment ştiinţific dezvoltat integral în România. Ce va analiza dispozitivul în spațiu

Bill Nelson, NASA: Nu am văzut diviziune rasială sau religioasă. Din perspectiva spațiului, toți suntem cetățeni ai planetei Pământ

Partenerii noștri