Live

Prigojin îl sfidează pe Putin. Mercenarii Wanger nu vor semna contractele cu ministerul rus al Apărării

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Grupul Wagner sfidează ordinele lui Putin. Șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a refuzat să semneze contracte cu ministerul rus al apărării, după ce Vladimir Putin a spus că este necesar.

Deși face adesea critici acerbe la adresa conducerii militare ruse, Evgheni Prigojin a avut grijă până acum să nu-l sfideze pe președintele rus Vladimir Putin.

Însă, potrivit Sky News, Prigojin a declarat că „niciunul dintre luptătorii Wagner nu este pregătit să meargă din nou pe calea rușinii. De aceea nu vor semna contractele”.

Acesta a spus că va fi găsită o „soluție de compromis” între Putin și parlament pentru a permite luptătorilor Wagner să primească atât garanții sociale, cât și statut certificat de combatanți.

Ieri, Vladimir Putin a susținut ministerul apărării în încercările sale de a-și afirma controlul asupra forțelor de luptă neregulate precum Wagner și forțele speciale cecene Akhmat - cele din urmă fiind de acord cu noile contracte.

Putin a spus că sunt necesare contracte pentru a permite luptătorilor răniți sau familiilor celor uciși în acțiune să primească despăgubiri.

Editor : Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Bă, te duci și semnezi! Mai jos de un milion, nu”. Noi detalii despre scandalul dintre Man și Anamaria Prodan

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia anunţă că a doborât 101 drone ucrainene deasupra teritoriului său vineri noapte

„Am fost torturat 11 luni în gulagul lui Putin”: Cum a supraviețuit un deținut politic în cele mai dure închisori din Rusia

Serghei Lavrov: Rusia este „complet pregătită” pentru un război cu NATO în Arctica

Războiul lui Putin poate provoca un dezastru în Rusia: Moscova riscă să rămână fără resurse esențiale stocate din perioada sovietică

Partenerii noștri