Live

Președintele Iranului asigură că susține în continuare Hamas și după asasinarea liderului său: „Nu ne abatem un milimetru”

Data publicării:
Masoud Pezeshkian, președintele Iranului. Foto: Profimedia Images

Preşedintele iranian, Masoud Pezeshkian, a declarat, joi, că guvernul de la Teheran este şi mai hotărât în sprijinul său pentru Hamas după asasinarea liderului politic al grupării teroriste, Ismail Haniyeh.

„Iranul nu se va abate un milimetru de la susţinerea sa pentru rezistenţa palestiniană împotriva regimului sionist, ci va continua să o intensifice”, i-a comunicat Pezeshkian lui Khalil al-Hayya, un înalt oficial al Hamas şi colaborator apropiat al lui Haniyeh.

Într-o convorbire telefonică, Pezeshkian a descris asasinarea lui Haniyeh drept un „act de terorism”, a transmis agenţia de ştiri statală IRNA.

Regimul de la Teheran şi teroriștii Hamas acuză Israelul că l-a ucis pe Haniyeh într-un atac aerian, miercuri, în capitala Iranului, unde liderul palestinian se afla în vizită pentru a participa la ceremonia de învestire a preşedintelui ţării. Israelul nu a revendicat comiterea acestui asasinat.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bulgaria investighează o companie care ar avea legături cu vânzarea de pagere către Hezbollah. 1,6 milioane de euro, în vizor

Un israelian racolat de Iran a fost arestat sub acuzația de complot pentru asasinarea lui Netanyahu și a altor oficiali din Israel

Hackeri iranieni au furat documente interne ale campaniei lui Trump și le-au trimis echipei lui Biden (FBI)

Israelul a intrat într-o ”nouă fază a războiului”. Ce este diferit acum față de confruntarea cu Hamas din Gaza

Partenerii noștri