Live

Președintele Erdoğan l-a comparat pe israelianul Netanyahu cu Hitler. „Trebuie să fie oprit de o alianță a umanității”

Data publicării:
Recep Tayyip Erdoğan a rostit vorbe grele de la tribuna ONU. Foto: Profimedia

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan l-a comparat marți pe premierul israelian Benjamin Netanyahu cu dictatorul nazist Adolf Hitler, cerând ca acesta să fie oprit, scrie Politico.

„Așa cum Hitler a fost oprit de alianța umanității acum 70 de ani, Netanyahu și rețeaua sa criminală trebuie, de asemenea, să fie opriți de alianța umanității”, a declarat Erdoğan în timpul discursului său la cea de-a 79-a Adunare Generală a Organizației Națiunilor Unite (UNGA) de la New York.

Președintele turc a criticat ONU pentru că nu a reușit să își îndeplinească misiunea inițială și a devenit în schimb „o structură disfuncțională”.

Erdoğan a declarat că peste 41.000 de palestinieni au fost uciși de la invazia Israelului din 7 octombrie anul trecut și campania care a urmat în Fâșia Gaza, în timp ce peste 17 000 de copii au fost țintele gloanțelor și bombelor israeliene.

„Fac apel la Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, ce mai așteptați pentru a preveni genocidul din Gaza? Pentru a pune capăt acestei cruzimi și acestei barbarii?”, a întrebat el.

Vorbind imediat după președintele Joe Biden, Erdoğan a criticat, de asemenea, politica Statelor Unite în regiune. „Cei care se presupune că lucrează pentru o încetare a focului din această etapă continuă să trimită arme și muniție Israelului pentru ca acesta să își poată continua masacrele”, a spus el.

Erdoğan a declarat că statele care sprijină Israelul „în mod necondiționat” sunt, de asemenea, responsabile pentru situația din Gaza și le-a îndemnat să recunoască statul Palestina „cât mai curând posibil”.

În iulie, Erdoğan a amenințat că va trimite trupe turcești în Israel pentru a interveni în numele palestinienilor.

 

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Hezbollah a lansat 90 de rachete care au vizat o baza militară din nordul Israelului, după raidurile israeliene din Liban

Câte doze de vaccin împotriva mpox vor oferi Statele Unite către Africa. Anunțul președintelui Biden de la tribuna ONU

SUA se opun unei incursiuni terestre a Israelului împotriva grupării Hezbollah pe teritoriul Libanului

Președintele Iranului cere comunității internaționale „să nu permită ca Liban să devină o altă Gaza”

Partenerii noștri