Live

Premierul Franței a fost operat din cauza unei leziuni cervicale. Care este starea lui acum

Data publicării:
Premierul Franței, Michel Barnier. Foto: Profimedia Images

Prim-ministrul francez Michel Barnier a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru o leziune cervicală în acest weekend, a declarat luni medicul său, potrivit Reuters.

Operația a decurs bine, iar Barnier, în vârstă de 73 de ani, și-a reluat activitatea luni, se arată în declarație. Rezultatele unei biopsii a leziunii vor fi cunoscute peste câteva săptămâni.

Şeful guvernului nu-şi va relua însă activitatea în public până la Consiliul de miniştri de joi, a adăugat Matignon-ul, ceea ce înseamnă că va lipsi de la dezbaterile şi întrebările adresate guvernului marţi şi miercuri în Adunarea Naţională şi Senat.

Michel Barnier, în vârstă de 73 de ani, a fost numit prim-ministru la 5 septembrie, la două luni după alegerile legislative anticipate care nu au reuşit să producă o majoritate absolută în Adunarea Naţională.

Guvernul, slăbit de ameninţarea permanentă a unei moţiuni de cenzură din cauza lipsei unei baze suficient de largi de susţinere, este angajat într-o luptă complexă în Parlament pentru a încerca să obţină adoptarea proiectului său de buget, marcat de dorinţa de a reduce drastic deficitul public.

O leziune este o zonă a unui organ sau a unui țesut care a fost deteriorată în urma unei lovituri sau a unei boli, cum ar fi o rană, un ulcer, un abces sau o tumoare. Un purtător de cuvânt al biroului lui Barnier a refuzat să comenteze când a fost întrebat dacă există vreo suspiciune de cancer, explică Reuters.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Crimă „de o violenţă rar întâlnită”: un român de 50 de ani a fost găsit mort într-un hotel din apropierea Parisului

Jeremy Clarkson, la un pas de moarte. A suferit o intervenție chirurgicală „extrem de urgentă” la inimă

Cel mai mare escroc din istorie: Povestea incredibilă a bărbatului care a reușit să vândă Turnul Eiffel la fier vechi

Cazul Gisèle Pelicot. Ce spune eroina feministă a procesului care a șocat Franța despre obligația soției de a face sex cu soțul

Partenerii noștri