Live

Video Precizie chirurgicală. Un sistem antiaerian Ghepard doboară cu doar câteva focuri o dronă rusească Shahed

Data actualizării: Data publicării:
Tanc antiaerian "Ghepard". Sursa foto: Profimedia Images

Eficacitatea sistemelor antiaeriene Ghepard, de producție germană, a fost demonstrată încă o dată, în condiții reale de luptă, pe frontul din Ucraina. Pe rețelele sociale a fost postat un clip video care a surprins cum un astfel de sistem doboară cu precizie o dronă rusească Shahed, cu doar două rafale scurte de mitralieră și o mică ajustare a tirului.

Imaginile publicate surprind un blindat Ghepard care trage o rafală scurtă cu mitralierele grele montate pe turelă, apoi o ajustare a țintei, după consultarea sistemelor de urmărire de la bord.

Ghepardul trage apoi o nouă rafală, la fel de scurtă, urmată aproape instantaneu de o explozie pe cer și un nor de fum negru, semn că ținta aeriană - o dronă rusească Shahed, potrivit surselor care au publicat imaginile - a fost doborâtă. Iar reacția de bucurie a soldaților ucraineni de pe Ghepard exact asta exprimă.

„Eficacitatea Ghepard SPAAG (Flakpanzer) de fabricație germană în serviciile ucrainene nu încetează să mă uimească. Una sau două rafale scurte și drona Shahed-136/131 este doborâtă”, a comentat pe Tendar, un cont specializat în informații despre războiul din Ucraina, pe rețeaua X.

Și armata română are în dotare sisteme antiaeriene Ghepard, care recent au fost subiectul unei campanii de dezinformare online. Pe rețelele sociale s-a propagat informația că sistemele deținute de România au fost folosite pentru a doborî drone rusești în zona de graniță cu Ucraina, pe Dunăre, informație dezmințită de Ministerul Apărării Naționale.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Foto Imaginea zilei! Mihaela Cambei le-a arătat tuturor tatuajul făcut după marea performanță de la Jocurile Olimpice

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Se joacă cu focul”. Rusia amenință SUA să ţină cont de avertismentele Moscovei privind Ucraina

Zelenski spune că ofensiva ucraineană în regiunea Kursk a obligat Moscova să aducă 40.000 de soldaţi ruși în zonă. „Continuăm”

CSAT a analizat Planul de înzestrare a Armatei României 2025 – 2034. Implementarea Pactului Civil privind Apărarea, aprobată

Ministrul Apărării, despre dronele ruse care ajung în România: „Este necesar un răspuns robust şi coordonat” la nivelul NATO

Partenerii noștri