Live

Povestea milionarului care a crescut într-o „sărăcie cruntă” și a rămas de două ori fără casă

Data publicării:
Dean Forbes, care și-a început cariera într-un call center, este acum șeful unei companii de software. Foto: Profimedia

Un bărbat care a rămas de două ori fără casă în adolescență, dar care a devenit acum multimilionar, a ajuns în fruntea listei care celebrează britanicii de culoare, relatează BBC.

Dean Forbes, care și-a început cariera într-un call center, este acum șeful unei companii de software.

El și-a croit drumul de la „sărăcia cruntă” în care a crescut în sud-estul Londrei la funcția de director executiv al Forterro, o firmă suedeză de software.

Forbes spune că să ajungă în topul Powerlist 2025 este „un vârf profesional”.

El a declarat pentru BBC că, deși a crescut într-o familie monoparentală, mama lui, o femeie cu dizabilități, și-a încurajat întotdeauna copiii să gândească pozitiv și le-a dat speranță.Mama lui l-a învățat pe el și pe cei doi frați ai săi „să aibă așteptări mari” și „să nu fie niciodată victime”.

Forbes a rămas de două ori fără adăpost când era adolescent, dar a spus că el și familia lui au considerat că a fost vorba doar de provocări temporare, care trebuiau depășite.

A încercat să devină fotbalist profesionist, dar nu a reușit. Acum spune că a fost un moment definitoriu pentru viața lui.

„Acea respingere m-a pus pe această cale care depășește orice aș fi putut visa”, a spus el.

Ajunsese să împrumute bani pentru a „păstra aparențele” în fața prietenilor care jucau fotbal și care erau „plătiți bine”, așa că a făcut datorii de 88.000 de lire sterline. Pentru a le plăti, s-a angajat la un call center Motorola. Așa a început cariera lui.

S-a mutat apoi la o firmă de software numită Primavera, pe care a cofondat-o, și a câștigat primele milioane după ce firma a fost cumpărată de gigantul Oracle.

Forbes a devenit apoi director executiv la două firme de software, KDS și CoreHR, luând de fiecare dată pachete de acțiuni, din care a câștigat alte milioane de lire sterline.

El deține, de asemenea, o participație în Forterro, o firmă cu venituri de peste 300 de milioane de euro pe an.

În ciuda averii sale, el a spus că nu a uitat valoarea banilor. I-a cumpărat mamei sale o casă și s-a asigurat că propriii săi copii nu știu ce e sărăcia. Dar, adaugă el, nu a uitat de unde a plecat și acum vrea să ofere oportunități altor tineri din comunități defavorizate.

Forbes și soția sa Danielle au înființat Forbes Family Group, o organizație filantropică pentru oamenii din comunitățile defavorizate.

„Experiența mea m-a făcut foarte conștient de faptul că există atât de mult talent în aceste comunități, trebuie doar să deschidem ușa” pentru a oferi oamenilor o șansă, a spus el.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Declarație îngrijorătoare a ministrului Apărării de la Londra: Armata britanică nu poate opri o invazie

Aparatele de vapat de unică folosință vor fi interzise în Marea Britanie

Brexitul a costat-o pe Marea Britanie 24 de miliarde de lire sterline, plus alte datorii de miliarde de euro

Ce pedepse au primit cinci activişti care au turnat vopsea roşie într-o fântână a Palatului Buckingham

Partenerii noștri