Live

Video Povestea incredibilă a lui Oleksii, soldatul ucrainean care a eliminat singur doi ruși într-o luptă de la câțiva metri în tranșee

Data publicării:
Oleksii, soldatul-erou care a eliminat doi ruși în tranșee. Sursă foto: X

Un soldat ucrainean rănit de o grenadă a reușit să elimine de unul singur doi ruși într-o luptă de doar câțiva metri distanță, în tranșee. Întreaga scenă a fost filmată din dronă, iar imaginile au ajuns pe rețelele sociale.

„Aceasta este povestea incredibilă a lui Oleksii, soldat în Brigada a 3-a de Asalt, care nu avea experiență de luptă și lucra ca muncitor în construcții când a început invazia pe scară largă”, a scris Anton Gerașcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne, pe rețeaua X.

Scena a avut loc pe 15 iunie 2024, într-o tranșee, unde soldatul ucrainean s-a trezit față în față cu doi soldați ruși. 

Oleksii a povestit ulterior, într-un interviu, că rușii au aruncat o grenadă care a explodat în spatele lui, rănindu-l, însă s-a ridicat și a aruncat la rândul lui o grenadă spre ruși.

Întreaga luptă, după cum se vede în filmarea din dronă, are loc de la doar câțiva metri distanță. Imediat după ce grenada lui Oleksii explodează, soldatul ucrainean profită de faptul că cei doi ruși erau ghemuiți la pământ și posibil răniți de schije și deschide focul asupra lor, eliminându-i pe rând.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Răsturnare de situație! Decizia UEFA în cazul lui Jude Bellingham, după gestul incalificabil din meciul cu Slovacia

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Atac ucrainean cu zeci de drone asupra mai multor regiuni din Rusia. 36 au fost doborâte de apărarea rusă

Noi imagini spectaculoase de la eliberarea Insulei Șerpilor: Cum au reușit ucrainenii să-i alunge pe soldații ruși

Situație tot mai tensionată pe frontul din Ucraina. Rușii au cucerit alte două sate din estul țării

Un soldat ucrainean nu-și poate stăpâni lacrimile când o bătrână dintr-un oraș bombardat refuză să fie evacuată. „Nu plec nicăieri”

Partenerii noștri