Live

Potențială amenințare pentru o bază NATO din Germania. A fost crescut nivelul de securitate

Data publicării:
Alertă de securitate la baza militară NATO din Geilenkirchen. Foto/ Profimedia Images.jpg

NATO a crescut nivelul de securitate la baza sa aeriană din Geilenkirchen, din vestul Germaniei, din cauza unei "potenţiale ameninţări", a anunţat baza într-un comunicat difuzat în noaptea de joi spre vineri pe contul său de pe platforma X, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Decizia a fost luată "pe baza unor date de la serviciile de informaţii", a indicat sursa citată, fără a da alte detalii.

Toţi angajaţii "neesenţiali au fost trimişi acasă ca măsură de precauţie". "Securitatea personalului nostru este prioritatea noastră absolută. Operaţiunile continuă aşa cum era prevăzut", se arată în comunicat.

🚨We raised the security level at NATO Airbase Geilenkirchen based on intelligence information indicating potential threat. All non-mission essential staff have been sent home as a precautionary measure. The safety of our staff is our top priority. Operations continue as planned.

— NATO AWACS (@NATOAWACS) August 22, 2024

Anunţul survine la peste o săptămână după un incident survenit la o bază militară din oraşul vecin Köln care fusese închisă temporar în urma unei posibile sabotări a alimentării cu apă.

Rezultatele testelor au arătat în cele din urmă că apa de la robinet nu era contaminată, a indicat armata germană (Bundeswehr).

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De ce refuză Germania să trimită rachete Taurus în Ucraina. ”Este ceea ce s-ar putea numi o problemă personală”

Raport: UE ar trebui să emită datorii comune pentru a-și finanța apărarea aeriană / Inițiativa Germaniei a fost semnată de 21 de țări

UE sau Putin: Cu cine va vota Georgia. Rusia amenință că va interveni militar dacă partidul prorus nu câștigă alegerile (analiză DW)

Un muncitor român a murit în timpul testării unui montagne-russe pentru Oktoberfest, la Munchen. Tânărul avea 20 de ani

Partenerii noștri