Live

Posibilitatea unei a treia doze de vaccin Pfizer, administrată după șase luni, este analizată de Agenția Europeană a Medicamentului

Data publicării:
Vaccinul anti-Covid, produs de Pfizer-Biontech. Foto: Profimedia Images

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat luni că analizează datele privind o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech, care urmează să fie administrată la şase luni după cea de-a doua doză la persoanele începând cu vârsta de 16 ani, relatează Reuters.

Cele două companii farmaceutice au depus o cerere la Agenţia Europeană pentru Medicamente, care a declarat că va efectua o evaluare rapidă a datelor, cu un rezultat aşteptat "în următoarele câteva săptămâni".

Vineri, compania farmaceutică americană Moderna a declarat că a cerut EMA aprobarea condiţionată pentru administrarea unei a treia doze de 50 de micrograme din vaccinul său anti-COVID-19.

Vaccinurile produse de Moderna şi Pfizer se bazează pe noua tehnologie ARN mesager.

Totodată, EMA a anunţat luni că evaluează datele privind utilizarea unei doze suplimentare de vaccin ARNm la persoanele cu sisteme imunitare slăbite. Rezultatul acestei analize va fi oferit în timp util, a mai spus agenţia europeană.

Săptămâna trecută, Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a declarat că nu este nevoie urgentă de o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 la persoanele complet imunizate, mai scrie Reuters, citat de Agerpres.

Cu toate acestea, Statele Unite se pregătesc să înceapă administrarea celei de-a treia doze după ce principalul expert american în boli infecţioase Anthony Fauci a declarat duminică că autorităţile ar urma să primească în curând aprobare de la Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Statele Unite pentru cea de-a treia doză de rapel cu vaccinul Pfizer.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Agențiile UE responsabile cu sănătatea au reacționat deficitar la debutul pandemiei de Covid-19. La fel s-ar întâmpla și acum | CCE

Primul proces în Germania împotriva unei companii care produce vaccin anti-Covid. Ce despăgubiri cere o femeie pentru efecte secundare

CE se opune construirii unui bordel aproape de sediul Agenţiei Europene pentru Medicamente din Amsterdam

De ce lipsa de medicamente din Europa ar putea să se agraveze

Partenerii noștri