Live

Portul Odesa a fost atacat cu rachete de către ruși. O navă civilă sub pavilion Antigua a fost avariată

Data actualizării: Data publicării:
Un atac cu rachete ruseşti a avariat infrastructura portuară şi o navă civilă sub pavilion Antigua în Odesa, patru persoane fiind rănite. Portul Odesa, foto cu caracter ilustrativ. Foto: Shutterstock

Un atac cu rachete ruseşti a avariat infrastructura portuară şi o navă civilă sub pavilion Antigua în Odesa, patru persoane fiind rănite. Atacul s-a petrecut la o săptămână după ce Ucraina a acuzat Moscova că a tras o rachetă de croazieră asupra unei nave civile cu cereale care se deplasa de la Odessa spre Egipt, în apropierea apelor româneşti, transmite Agerpres.

„Conform evaluărilor preliminare, resturile unei rachete Iskander-M au avariat infrastructura portuară şi civilă, precum şi o navă civilă care arborează pavilionul Antiguan", a declarat guvernatorul regional, Oleh Kiper, citat de Reuters.

Un atac cu rachete ruseşti a avariat infrastructura portuară şi o navă civilă sub pavilion Antigua în Odesa, patru persoane fiind rănite. Foto: Twitter

Racheta Iskander-M se deplasează cu o viteză mai mare decât viteza sunetului, având o rază de acțiune de până la 500 de kilometri.

În timpul nopții de joi, 19 septembrie, spre vineri, Rusia a lansat 70 de drone kamikaze Shahed asupra Ucrainei, care vizau 13 din cele 24 de regiuni ale țării. Apărarea aeriană ucraineană a reușit să doborât 61 de drone, conform declarațiilor forţelor aeriene ucrainene în raportul lor de vineri, 20 septembrie, preluat de EFE.

Rusia a mai lansat încă trei rachete în regiunea Doneţk, din estul țării şi o alta în regiunea centrală Dnipropetrovsk. În plus, în ultimele săptămâni, Rusia a lansat zilnic zeci de drone kamikaze Shahed pe teritoriul ucrainean.

Ucraina răspunde din ce în ce mai frecvent şi mai eficient la aceste atacuri prin lansarea propriilor drone pe teritoriul rus, lovind adesea infrastructuri militare şi ale industriei petroliere.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Războiul lui Putin poate provoca un dezastru în Rusia: Moscova riscă să rămână fără resurse esențiale stocate din perioada sovietică

UE vrea să acorde Ucrainei 35 de miliarde de euro, împrumut finanțat din activele Rusiei blocate în Europa

Rusia avertizează Republica Moldova să nu găzduiască avioane F-16 destinate Ucrainei la baza aeriană de la Mărculeşti

Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei: „UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”

Partenerii noștri