Live

Galerie Foto Poluare masivă în New Delhi: Experții avertizează că viața locuitorilor s-ar putea scurta cu 12 ani, din cauza aerului toxic

Data actualizării: Data publicării:
Capitala Indiei, New Delhi, a fost cuprinsă de un strat dens de ceaţă toxică. FOTO: Profimedia Images

Capitala Indiei, New Delhi, a fost cuprinsă de un strat dens de ceaţă toxică, iar unele şcoli au fost închise după ce indexul pentru calitatea aerului (AQI) s-a deteriorat până la nivelul „sever”. Mulţi dintre cei 20 de milioane de locuitori ai New Delhi-ului s-au plâns de iritaţii ale ochilor şi de iritaţii în gât. De asemenea, experții cred că viața acestora ar putea fi scurtată cu 12 ani din cauza aerului toxic, transmite The Guardian.

Calitatea aerului din Delhi a atins niveluri severe vineri și un smog toxic gros a acoperit orașul, marcând începutul unui sezon de poluare care a devenit o catastrofă anuală pentru capitala Indiei.

Potrivit oficialilor regionali, o combinaţie sezonieră de temperaturi mai scăzute, o absenţă a vântului şi incendieri ale miriştilor din statele învecinate a determinat o creştere accentuată a poluanţilor atmosferici.

Mulţi dintre cei 20 de milioane de locuitori ai New Delhi-ului s-au plâns de iritaţii ale ochilor şi de iritaţii în gât, iar aerul a devenit de un gri intens după ce AQI-ul a oscilat în jurul valorii de 480 la unele staţii de monitorizare.

Un AQI cuprins între 0 şi 50 este considerat adecvat, în timp ce valori cuprinse între 400 şi 500 afectează oamenii sănătoşi şi reprezintă un pericol pentru persoanele cu boli preexistente.

„În ultimele 24 de ore de serviciu, am văzut bebeluşi tuşind, copii cu probleme respiratorii şi respiraţie accelerată”, a declarat Aheed Khan, un medic din New Delhi.

Rezidenţii au cumpărat numeroase purificatoare de aer

Rezidenţii au cumpărat numeroase purificatoare de aer. Un centru de service pentru astfel de aparate a declarat că se confruntă cu o penurie de filtre noi, iar noile stocuri sunt aşteptate să sosească luni.

Delhi, care găzduiește aproximativ 33 de milioane de oameni, este clasat în mod regulat cel mai poluat oraș din lume. Potrivit indicelui calității aerului din acest an, oamenii din Delhi ar putea avea viața scurtată cu 11,9 ani din cauza calității aerului pe care îl respiră.

În ciuda faptului că guvernul din Delhi insistă că are un plan de acțiune împotriva poluării, problemele nu s-au rezolvat.

Metodele utilizate de guvern pentru combaterea poluării au inclus stropirea drumurilor cu apă, pentru a reduce praful și construirea a două „turnuri de smog”, înalte de 80 de metri, care costă mai mult de două milioane de dolari fiecare, care ar trebui să curețe aerul, dar au fost considerate ineficiente de specialiști.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin plănuiește prima vizită în India de la declanșarea războiului. Aceasta nu este membră a Curții Penale Internaționale

Înalta Curte: Pensiile anticipate parțiale ale românilor care au locuit în zone poluate nu pot fi recalculate

Danemarca va planta un miliard de copaci pe terenuri agricole în următorii 20 de ani

India a testat cu succes o rachetă hipersonică cu rază lungă de acțiune și se alătură marilor puteri care au această tehnologie

Partenerii noștri