Live

Polonia va cumpăra 116 tancuri americane Abrams la mâna a doua, pe lângă cele 250 noi deja comandate

Data actualizării: Data publicării:
Tancuri americane Abrams. Foto: Profimedia Images

Polonia va cumpăra din SUA 116 tancuri Abrams la mâna a doua, a anunţat vineri ministrul polonez al apărării Mariusz Blaszczak, această achiziţie urmând să fie suplimentară celei de 250 de tancuri noi de acelaşi tip anunţată în aprilie, transmite Reuters.

"Am convenit cu SUA un contract privind achiziţia în condiţii preferenţiale a 116 tancuri Abrams la mâna a doua", a spus ministrul polonez la postul public TVP Info, fără a da detalii legate de termenii financiari ai contractului.

Polonia a promis că-şi va creşte bugetul apărării la 3% din PIB şi îşi va extinde forţele armate pentru a descuraja orice eventual atac din partea Rusiei, după agresiunea acesteia din urmă asupra Ucrainei.

Până la sfârşitul lunii iunie Polonia a oferit Ucrainei materiale militare în valoare de circa 1,8 miliarde de euro, guvernul de la Varşovia afirmând că Polonia este astfel al doilea cel mai mare donator de ajutor militar pentru Ucraina, după Statele Unite.

Guvernul polonez a promis că ajutorul său militar destinat Ucrainei va creşte, iar printre echipamentele deja livrate se numără circa 200 de tancuri T-72 de producţie rusească, 18 tunuri autopropulsate poloneze Krab şi un număr neprecizat de sisteme antiaeriene poloneze Piorun.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tanchiștii ucraineni se plâng că tancurile Abrams i-au transformat în ținta principală a atacurilor Rusiei. „Este războiul dronelor”

România ar putea deveni principalul producător de muniție din Europa pentru tancurile Abrams. Anunțul ministrului Economiei

Ucraina scoate de pe front tancurile Abrams primite de la SUA, de frica dronelor rusești

Cum au reușit rușii să distrugă primele tancuri americane M1 Abrams în Ucraina (Forbes)

Partenerii noștri