Live

Politicieni americani din zona campaniilor prezidențiale au fost atacați de hackeri iranieni prin intermediul WhatsApp

Data publicării:
Meta a declarat că țintele erau politicieni și diplomați și includeau oficiali „asociați cu administrațiile președintelui Biden și fostului președinte Trump”. Foto: Profimedia

Gigantul social media Meta a dat vina pe un grup de hackeri iranieni pentru încercările de a accesa conturile WhatsApp ale unei serii de personalități diplomatice și politice din Statele Unite.

Compania - care administrează Facebook și Instagram împreună cu serviciul de mesagerie WhatsApp - a declarat că grupul cunoscut APT42 a fost de vină, adăugând că WhatsApp a suspendat un număr mic de conturi pentru a contracara tentativa de hacking.

„Această activitate rău intenționată a provenit din Iran și a încercat să vizeze persoane din Israel, Palestina, Iran, Statele Unite și Regatul Unit”, a afirmat compania într-o declarație.

Meta a declarat că țintele erau politicieni și diplomați și includeau oficiali „asociați cu administrațiile președintelui Biden și fostului președinte Trump”.

Grupul APT42, cunoscut și sub numele de Mint Sandstorm, a fost, de asemenea, învinuit pentru încercările anterioare de hacking ale Meta, acuzații formulate de Microsoft și Google.



Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Instagram introduce conturi pentru minori. Cu ce restricții vin la pachet

Presa rusă de stat, interzisă pe Facebook, Instagram și WhatsApp. Anunțul Meta

Serviciile de informații olandeze avertizează cu privire la atacurile cibernetice rusești care vizează ajutorul occidental pentru Kiev

Cum încearcă Rusia, China și Iran să intervină în alegerile prezidențiale din America. Guvernul SUA, în alertă

Partenerii noștri