Peste 700 de migranți au fost salvați într-un singur weekend din Marea Mediterană
SOS Méditerranée a salvat peste 700 de migranți în largul coastelor Libiei și Maltei în acest weekend. Organizația maritim-umanitară pentru salvarea de vieți pe mare, care operează în prezent în Marea Mediterană, a transmis că nava Ocean Viking a efectuat șase operațiuni în apele internaționale de sâmbătă până duminică, potrivit Euronews.
În ultima operațiune, SOS Méditerranée a salvat 106 persoane în largul coastei malteze, după ce a fost informată de organizația neguvernamentală umanitară Sea Watch că o barcă de lemn extrem de aglomerată se aflată în pericol de scufundare în zona de căutare și salvare malteză.
The SAR team on #OceanViking just rescued 106 people from an overcrowded wooden boat in distress in the Maltese SRR.
— SOS MEDITERRANEE (@SOSMedIntl) August 1, 2021
The distress case was first spotted by #SeaWatch3.
The youngest survivor rescued in this operation is just 3 months old. We now have 555 survivors on board. pic.twitter.com/AzPH8n9CTN
„Cel mai tânăr supraviețuitor salvat în această operațiune are doar 3 luni", a transmis SOS Méditerranée într-un mesaj postat pe twitter.
Cu doar câteva ore înainte de această operațiune, nava Ocean Viking s-a alăturat navelor operate de organizațiile germane Sea Watch și ResQship, pentru a salva aproximativ 400 de oameni „care se aflau pe o barcă mare de lemn și riscau să se scufunde cu aceasta" în centrul Mediteranei.
All night until the early morning, together with @seawatch_intl & @resqship_int, we were engaged in the critical rescue of ~400 people from a large wooden boat taking on water.
— SOS MEDITERRANEE (@SOSMedIntl) August 1, 2021
Survivors are now receiving care on #OceanViking & #SeaWatch3.
We have 449 survivors onboard in total pic.twitter.com/pSGu67wNBk
În acest moment, nava Ocean Viking are la bord 555 de pasageri după operațiunile din acest weekend, inclusiv cel puțin 28 de femei, dintre care două însărcinate. De asemenea, SOS Méditerranée nu a stabilit încă în ce port european vor putea debarca.
Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație, în Marea Mediterană s-au înregistrat 1.113 de decese în prima jumătate a acestui an, adică mai mult de două ori decât numărul înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut.
Ruta de tranzit prin Mediterana centrală, din Libia și până în Italia sau Malta, este de departe cel mai periculos traseul din lume pentru refugiați.
Citește și: Românul care salvează mii de oameni în Marea Mediterană. „Avem 572 de migranți la bord, mâncarea se termină vineri”
Editor : Marco Badea
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News