Live

Peste 150 de ţestoase marine cu hipotermie au fost salvate în largul coastei statului Massachusetts

Data publicării:
Broaştele ţestoase salvate sunt ţinute la căldură şi sunt hidratate cu perfuzii, dacă este nevoie. Foto: Profimedia Images

Peste 150 de ţestoase marine care sufereau de hipotermie au primit îngrijiri medicale după ce au fost salvate în largul coastei statului Massachusetts, în nord-estul Statelor Unite, informează Agerpres.

New England Aquarium din Boston a precizat că la spitalul de ţestoase pe care îl deţine sunt tratate 120 de ţestoase marine din specia Lepidochelys kempii aflate în pericol critic şi 33 de ţestoase verzi salvate de reprezentanţi ai sanctuarului Audubon Wellfleet Bay Wildlife din Massachusetts.

Ţestoasele au început să eşueze în peninsula Cape Cod din Oceanul Atlantic pe 18 noiembrie.

"În anii trecuţi, ţestoase marine paralizate de frig începeau să eşueze pe ţărm la sfârşitul lui octombrie", a spus Adam Kennedy, un reprezentant al acvariului. "Vremea mai blândă face ca apele din golful Cape Cod să rămână mai calde pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce, credem noi, ar putea fi un semn al impactului schimbărilor climatice în Golful Maine", a spus el, explicând care este motivul pentru care ţestoasele eşuează în această perioadă.

Cele mai multe ţestoase folosesc apa pentru a-şi regla temperatura corpului. Cele care nu ajung la timp în ape mai calde, înainte de venirea iernii, îşi pierd treptat abilitatea de a se mişca şi mânca, ceea ce le pune viaţa în pericol.

Conform New England Aquarium, numărul ţestoaselor marine cu hipotermie eşuate în Massachusetts a crescut în mod constant de la circa 50 pe an în 2000 la peste 700 în 2021.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 20 de ani, e iubita fiului unui interlop arestat și câștigă o avere în fiecare lună. Tatăl ei a scos oamenii pe străzi

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Partenerii noștri