Live

Pedeapsă uriașă primită de un rus acuzat de „înaltă trădare” în favoarea Ucrainei

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Un locuitor din Sevastopol, în peninsula Crimeea anexată de Moscova, a fost condamnat în Rusia la 21 de ani de închisoare pentru „înaltă trădare” în favoarea Ucrainei, a anunţat luni serviciul rus de securitate.

De la începutul ofensivei Rusiei în Ucraina în februarie 2022, numărul proceselor pentru „sabotaj”, „trădare”, „terorism” şi „spionaj”, care se încheie în general cu pedepse grele cu închisoarea, a crescut foarte mult. 

Recrutat de serviciile de securitate ucrainene (SBU) în 2022, bărbatul a fost găsit vinovat că a furnizat Ucrainei informaţii privind amplasarea unităţilor militare ruse din Sevastopol, principala bază a Flotei ruse din Marea Neagră, potrivit filialei regionale a FSB, citată de agenţiile de presă ruse.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul, a cărui vârstă nu a fost dezvăluită, se pregătea, de asemenea, să incendieze o clădire administrativă din acest oraş şi a fost pregătit în acest scop, înainte de a fi arestat de FSB.

Din aceste motive, tribunalul militar al districtului Sud din oraşul Rostov-pe-Don l-a condamnat la 21 de ani de închisoare, se arată în comunicatul FSB.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, mii de persoane au fost sancţionate, ameninţate sau încarcerate în Rusia din cauza opoziţiei lor faţă de acest conflict.

 

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia a atacat Odesa cu rachete balistice. O persoană a fost ucisă, iar alte opt au fost rănite

Motivul pentru care Statele Unite au cumpărat 21 de avioane de luptă MiG-29 rusești din Moldova

Partizanii ucraineni susțin că soldații nord-coreeni și-au stabilit un teren de antrenament lângă Mariupol

Armata lui Putin susține că a mai cucerit o localitate în sudul Ucrainei. Rușii continuă avansul și în estul țării vecine

Partenerii noștri