Live

Parlamentul german renunță, în fine, la utilizarea faxului

Data actualizării: Data publicării:
Ședință în plenul Bundestagului german. Foto - bundestag.de

Camera Inferioară a Parlamentului german, Bundestag, a încetat, în fine, să mai utilizeze faxuri, a anunțat biroul de presă al Bundestag, ca răspuns la o anchetă a agenției de presă germane dpa.

Administrația Bundestagului s-a asigurat că toate procesele de lucru și activitățile pentru care se foloseau anterior faxurile pot fi efectuate acum complet digital, a precizat biroul de presă.

Prin urmare, aparatele de fax au fost demontate în cursul ultimelor săptămâni.

În noiembrie anul trecut, Comisia pentru buget a solicitat administrației Bundestagului să elimine toate faxurile din incinta sa până cel târziu la 30 iunie 2024.

În zilele următoare, o parte dintre aparate vor fi ridicate de angajați de la depozitul IT. Cu toate acestea, Bundestagul intenționează să aibă în continuare un număr de fax la care să poată fi contactat, de exemplu, pentru solicitări din partea cetățenilor. Mesajele vor fi apoi digitalizate corespunzător.

Mișcarea era așteptată de mult timp, a declarat secretarul grupului parlamentar al Democraților Liberi (FDP), Torsten Herbst.

Un Bundestag modern trebuie să continue în mod consecvent digitalizarea comunicării, a spus el. "În ultimii ani, vizitatorii s-au întrebat în mod repetat de ce există încă faxuri în fața sălilor de ședință ale comisiilor."

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O unguroaică a făcut un scandal monstru, dar nu s-a oprit și a exclamat: ”Urâm România!”. A primit cea mai dură sancțiune

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Marea schismă a secolului XXI: Sunt angajații care lucrează de la birou mai productivi decât cei care muncesc de acasă? (The Guardian)

Premierul Ciolacu nu renunţă la digitalizare în sistemul fiscal: Nu-mi cereţi să fiu comod pentru că este an electoral

Câciu: Dacă renunţăm la digitalizarea ANAF şi acum, nu se mai face. Ministrul de Finanţe să aibă un dialog cu mediul de afaceri

Noutate la Poșta Română: serviciul de plată self-service pentru facturi la utilități și alte servicii

Partenerii noștri