Live

Organizația Mondială a Sănătății spune că Israelul interzice specialiștilor medicali să intre în Gaza

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Israelul a interzis intrarea specialiştilor medicali care doresc să sprijine clinicile din Fâşia Gaza, conform Naţiunilor Unite, relatează dpa, preluată de Agerpres. Din august, opt organizaţii şi peste 50 de membri ai personalului specializat au fost afectaţi de blocada Israelului, a transmis joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Specialiştii urmau să ofere sprijin crucial pentru diverse servicii medicale, precum şi suport psihologic pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii din unităţi precum Spitalul European Gaza şi Spitalul Nasser, a precizat OMS.

Postul american de televiziune CNN a relatat că printre organizaţiile cărora li s-a refuzat intrarea se numără şi Asociaţia Medicală Palestiniană Americană, care sprijină palestinienii ce au nevoie de îngrijiri medicale.

Conform OMS, acesta este primul caz în care Israelul le-a refuzat unor întregi organizaţii posibilitatea de a participa la eforturile de ajutorare a Fâşiei Gaza.

OMS a raportat că, săptămâna trecută, echipele de asistenţă au efectuat cu 25% mai puţine operaţiuni decât de obicei. Având în vedere că doar 17 din 36 de clinici şi 43 de cabinete medicale rămân parţial operaţionale, OMS a subliniat rolul de neînlocuit al acestor echipe externe în furnizarea de servicii medicale esenţiale.

OMS a cerut acces deplin pentru echipele de ajutor de urgenţă.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Prețuri exorbitante și telefoane interzise. Suedezii au publicat imagini din "camera secretă" în care a petrecut Mbappe

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Hezbollah anunță „o nouă fază, amplificată” în războiul cu Israelul după uciderea lui Yahya Sinwar

Reacția SUA după uciderea lui Yahya Sinwar. Biden a vorbit cu Netanyahu: Sper ca războiul să se încheie curând

Ultimul minut din viața lui Yahya Sinwar. Imagini filmate de o dronă israeliană cu câteva momente înainte de uciderea liderului Hamas

Sistemele de rachete THAAD: scumpe și, totuși, controversate. Unde pe glob au fost desfășurate acestea de către armata SUA

Partenerii noștri