Live

Orban îi sare din nou în ajutor lui Putin. Ungaria a blocat declarația UE care condamna interzicerea publicațiilor europene în Rusia

Data publicării:
Premierul Ungariei, Viktor Orban. Foto: Profimedia Images

Ungaria a blocat, miercuri, o declarație comună a statelor Uniunii Europene de condamnare a recentelor interdicții din Rusia, împotriva mai multor posturi și site-uri europene, printre care și Digi24.ro.

Prim-ministrul putinist al Ungariei, Viktor Orban, se folosește deseori de veto-ul său pentru a bloca politica externă a UE și pentru a o deraia în favoarea regimului de la Kremlin, relatează Euronews.

Printre sursele de presă interzise de Rusia sunt o mulțime de organizații cunoscute, precum Der Speigel, El Pais, RAI sau Le Monde. Printre sursele interzise se numără și Digi24 și Digi24.ro.

În listă este inclusă și o sursă din Ungaria, site-ul independent 444. Aceste site-uri și televiziuni nu mai pot fi accesate din Rusia.

Regimul criminal de la Kremlin a susținut că restricțiile ar putea fi ridicate dacă blocul european anulează sancțiunile impuse, luna trecută, împotriva RIA Novosti, Izvestia și Rosiskaia Gazeta, toate cunoscute pentru faptul că răspândesc propagandă rusă.

La această măsură a Rusiei, Uniunea Europeană a vrut să răspundă cu o declarație comună de condamnare, însă politica externă europeană se face doar prin unanimitatea membrilor, o oportunitate pentru Orban, unul dintre puținii aliați ai lui Putin în Europa, să-i facă un favor dictatorului rus.

Din cauza veto-ului ungar, șeful diplomației europene a transmis un comunicat în nume propriu.

„Organizațiile de dezinformare și propagandă rusești, împotriva cărora UE a introdus măsuri restrictive, nu reprezintă presă liberă și independentă.

Activitățile lor de difuzare în UE au fost suspendate pentru că aceste surse sunt sub controlul autorităților ruse și usnt esențiale în a susține războiul de agresiune împotriva Ucrainei”, a transmis Borrell.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Răsturnare de situație! Decizia UEFA în cazul lui Jude Bellingham, după gestul incalificabil din meciul cu Slovacia

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kasparov: Putin e fericit să intervină oriunde, pentru a tulbura apele, dar România nu e un teritoriu unde poate face un progres real

Ucraina neagă afirmaţiile Belarusului despre plasarea unor trupe suplimentare la graniţa comună: Zona rămâne o amenințare

Rușii susțin că au mai cucerit două sate în estul Ucrainei. Cu o zi în urmă, Ucraina ar fi pierdut alte două localități

Rusia urmăreşte „foarte îndeaproape alegerile din Franţa”. Peskov: „Aşteptăm al doilea tur”

Partenerii noștri