Live

Opt iranieni au murit după ce au băut alcool contrafăcut

Data publicării:
Foto: Profimedia

Cel puţin două persoane au murit după ce au consumat alcool contrafăcut în Iran, ridicând bilanţul total la 8 morţi în două zile, au anunţat luni media locale, informează AFP, preluată de Agerpres. 

Media iraniene au relatat în ziua anterioară despre şase decese provocate de consumul de alcool contrafăcut în această ţară în care comercializarea băuturilor alcoolice este interzisă.

Alte două persoane au decedat „din cauza unor complicaţii grave” legate de consumul de alcool de contrabandă, în nordul ţării, a relatat agenţia Tasnim.

De duminică, 57 de persoane suferind de intoxicaţie cu „etanol sau metanol” au fost spitalizate în această regiune, potrivit aceleaşi surse.

În Iran, mass-media relatează în mod regulat despre intoxicaţii mortale cauzate de alcoolul de contrabandă, care este uşor de procurat.

În septembrie 2023, justiţia iraniană a condamnat la moarte patru persoane pentru vânzarea de alcool contrafăcut, care a provocat 17 decese.

Doar membrii minorităţilor religioase recunoscute de către stat nu sunt afectaţi de interdicţia privind alcoolul.

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Totul s-ar termina cu o bombă în centrul Londrei”. A depășit orice limită: ”Voi spune lucruri pe care nu am voie să le spun”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kremlinul nu vrea să spună dacă Gardienii Revoluției din Iran folosesc dispozitive de comunicații rusești sau chineze

Două persoane au murit într-un incendiu de vegetație în sudul Greciei. Numeroase regiuni ale țării sunt sub alertă portocalie

Ce lideri Hezbollah au fost uciși până acum și cine îi va succeda lui Hassan Nasrallah

Ce este de fapt un ciclon tropical și cum se intensifică. Cele mai puternice astfel de fenomene au dus la sute de mii de morți

Partenerii noștri