Live

OMS: Nu e nevoie de o a 3-a doză de vaccin anti-COVID acum. Înainte, ar trebui ca toți oamenii vulnerabili din lume să primească 2 doze

Data publicării:
Medic cu seringa vaccin. Imagine ilustrativa generică Foto: GettyImages

Datele actuale nu indică faptul că este necesară efectuarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19, a anunțat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), adăugând că toate persoanele vulnerabile din lume ar trebui să fie complet vaccinate înainte ca țările cu venituri ridicate să introducă o a treia doză de vaccin, informează Reuters.

Declarațiile au venit chiar înainte ca guvernul SUA să anunțe că intenționează să pună la dispoziție o a treia doză de vaccin pentru toți americanii începând cu 20 septembrie, odată cu creșterea infecțiilor cu varianta Delta.

Întrebat despre necesitatea unei a treia doze de vaccin pentru a crește protecția împotriva COVID, directorul departamentului de Știință al Organizației Mondiale a Sănătății, Soumya Swaminathan, a declarat la o conferință de presă de la Geneva: „Credem că datele de astăzi nu indică necesitatea unei a treia doze”.

Este nevoie de cercetări suplimentare, a adăugat Swaminathan.

Consilierul principal al OMS, Bruce Aylward, a declarat, făcând referire la a treia doză de vaccin administrată în țările cu venituri mari: „Există suficient vaccin în întreaga lume, dar nu merge în locurile potrivite în ordinea corectă”.

Ar trebui să se administreze două doze celor mai vulnerabili oameni în întreaga lume înainte ca o a treia doză să fie administrată, adăugând: „Suntem foarte departe de a îndeplini acest țel”.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reacția Chinei la solicitările OMS pentru acces la mai multe informaţii cu privire la COVID-19

Echipa lui Trump vrea să retragă SUA din Organizația Mondială a Sănătății. Ce impact ar putea avea decizia asupra sănătății globale

OMS avertizează că schimbările climatice reprezintă „o criză sanitară”. Malaria şi holera se vor răspândi mai repede

Adolescenții români, cei mai afectați de rețelele sociale. Cum luptă școala și părinții cu fenomenul. „Cum să dai vina pe copii?!”

Partenerii noștri