Live

OMS laudă producătorii de vaccinuri care își modifică produsele pentru a lupta cu Omicron. „E bine să nu așteptăm”

Data actualizării: Data publicării:
Vaccin împotriva COVID-19. Foto: Guliver/GettyImages

Producătorii de vaccinuri împotriva COVID-19 trebuie lăudați pentru că au planificat „probabilitatea” de a fi nevoiți să-și modifice produsele pentru a oferi protecție împotriva variantei Omicron, potrivit OMS.

Christian Lindmeier, purtător de cuvânt al organizației, a spus că agenția studiază transmisibilitatea și severitatea noii variante detectate pentru prima dată în sudul Africii luna trecută, relatează Reuters.

„Este bine să nu așteptăm până când este dată alarma”, a spus el.

Compania BioNTech, care produce unul dintre vaccinurile anti-COVID împreună cu Pfizer, ar trebui să fie capabilă să-și adapteze vaccinul împotriva coronavirusului relativ rapid, ca răspuns la apariția variantei Omicron, a spus vineri CEO-ul companiei, Ugur Sahin.

Oamenii de știință sud-africani care studiază tulpina Omicron cred că simptomele sunt mai puțin severe pentru cei reinfectați cu COVID-19 și pentru cei vaccinați.

Maria van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru COVID-19, a declarat miercuri că organizația așteaptă mai multe informații despre transmisibilitatea noii variante Omicron „în câteva zile”.

„Va mai dura ceva timp și să nu ne grăbim să tragem concluzii”, a spus Lindmeier vineri.

„Datele preliminare, și am spus asta acum de ceva vreme, arată că există o transmisibilitate mai mare. Dar asta este tot ce avem până acum”, a spus el.

Delta rămâne varianta dominantă la nivel global, reprezentând mai mult de 90% din infecții, a adăugat purtătorul de cuvânt..

„Omicron poate fi în creștere și putem ajunge la un punct în care devine varianta dominantă, dar în acest moment varianta dominantă rămâne Delta”, a spus el.

„Restricțiile care au fost impuse în multe țări în urmă cu doar două săptămâni, lockdownurile, închiderea târgurilor de Crăciun în anumite părți ale Europei, acest lucru s-a făcut înainte de Omicron din cauza creșterii cazurilor cu varianta Delta. Să nu pierdem din vedere acest lucru”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reacția Chinei la solicitările OMS pentru acces la mai multe informaţii cu privire la COVID-19

Echipa lui Trump vrea să retragă SUA din Organizația Mondială a Sănătății. Ce impact ar putea avea decizia asupra sănătății globale

OMS avertizează că schimbările climatice reprezintă „o criză sanitară”. Malaria şi holera se vor răspândi mai repede

Adolescenții români, cei mai afectați de rețelele sociale. Cum luptă școala și părinții cu fenomenul. „Cum să dai vina pe copii?!”

Partenerii noștri