Live

OMS critică ritmul lent cu care se desfăşoară vaccinarea în Europa: "În acest fel se prelungește pandemia"

Data publicării:
OMS critică ritmul lent cu care se desfăşoară vaccinarea în Europa. Foto: Profimedia Images

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a criticat joi ritmul lent cu care se desfăşoară vaccinarea împotriva COVID-19 în Europa, numindu-l "inacceptabil". Europa se confruntă cu "cea mai îngrijorătoare situaţie epidemică după mai multe luni", susțin reprezentanții OMS.

"Ritmul lent de vaccinare prelungeşte pandemia", a deplâns filiala europeană a OMS, subliniind că numărul de noi cazuri din Europa a crescut puternic în ultimele cinci săptămâni, informează AFP, citată de Agerpres.

"Vaccinurile sunt cel mai bun mijloc al nostru de a ieşi din pandemie. Ele nu doar că funcţionează, ci sunt şi foarte eficiente pentru a limita îmbolnăvirile. Cu toate acestea, utilizarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă", a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, citat în comunicat.

Citește și: Studiile din SUA arată că persoanele vaccinate cu două doze nu transmit aproape niciodată virusul

"Ca să fiu înţeles: trebuie să accelerăm procesul (de vaccinare), întărind producţia, reducând obstacolele în administrarea de vaccinuri şi utilizând chiar şi ultima doză pe care o avem în stoc", a afirmat el. "În prezent, situaţia regională este cea mai îngrijorătoare din ce am putut observa după mai multe luni", a mai atenţionat responsabilul OMS.

Numărul de cazuri de Covid, respectiv decese, în continuă creștere

În zona Europa a OMS, care include în jur de 50 de ţări, printre care Rusia şi mai multe ţări din Asia Centrală, numărul de noi decese cauzate de COVID-19 a depăşit 24.000 săptămâna trecută şi se apropie "rapid" de pragul de un milion de decese, potrivit organizaţiei.

De asemenea, numărul de noi cazuri săptămânale a atins în regiune 1,6 milioane, în condiţiile în care în urmă cu doar cinci săptămâni scăzuse sub un milion, subliniază OMS.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

OMS avertizează că schimbările climatice reprezintă „o criză sanitară”. Malaria şi holera se vor răspândi mai repede

Adolescenții români, cei mai afectați de rețelele sociale. Cum luptă școala și părinții cu fenomenul. „Cum să dai vina pe copii?!”

Epidemia de Mpox este în continuare o urgență de sănătate publică, a anunțat OMS

Şase răniţi, între care patru copii, într-un atac asupra unui centru de vaccinare din Gaza (OMS)

Partenerii noștri