Live

Olaf Scholz: Voi continua să discut cu Vladimir Putin

Data actualizării: Data publicării:
Mulțumită de sine și puțin apatică, Germania a întârziat să realizeze că lumea din jurul ei era în plină transformare. Acum, germanii au ajuns la un consens rar pentru o democrație în legătură cu nevoia de schimbare profundă și extinsă a economiei și a securității țării. Foto: Profimedia Images

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, spune că va continua să discute cu Vladimir Putin și a respins criticile conform cărora sprijinul militar oferit de țara sa Ucrainei a început să încetinească, scrie Bloomberg.

„Facem foarte multe și este pur și simplu neadevărat ce se spune (n. red. – că Germania încetinit sprijinul pentru Ucraina”, a declarat cancelarul german, la Stuttgart, vineri. Ultima conversație pe care Scholz a avut-o cu Vladimir Putin a fost în data de 13 mai.

„Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”, a mai spus Olaf Scholz.

Mai mulți alți lideri europeni au încercat să mențină deschise canalele de comunicație cu dictatorul de la Kremlin, într-o încercare de a găsi soluții pentru încheierea războiului din Ucraina. 

Cancelarul austriac, Karl Nehammer, a discutat chiar vineri cu Putin. Întrebat ce i-a spus Putin despre livrările de gaze naturale, cancelarul Karl Nehammer a declarat jurnaliștilor că „subiectul a fost abordat”, iar liderul de la Kremlin i-a spus că „toate livrările vor fi finalizate în totalitate”.

Pe de altă parte, potrivit cancelarului austriac, liderul rus și-a exprimat disponibilitatea de a discuta un schimb de prizonieri cu Ucraina. „Dacă este cu adevărat dispus să negocieze este o întrebare complexă”, a comentat el.

Cancelarul Karl Nehammer a fost la Mosova luna trecută și a discutat personal cu Vladimir Putin, fiind primul lider occidental care a făcut asta de la începutul invaziei rusești în Ucraina.

De asemenea, Emmanuel Macron a purtat conversații frecvente cu dictatorul rus după 24 februarie, deși a fost criticat de liderii ucraineni pentru acestea. De altfel, Macron a fost criticat dur după ce a spus că „Rusia nu trebuie umilită”. Zelenski spunea, atunci, că discuțiile pe care președintele Franței le poartă cu dictatorul rus sunt „în zadar” și a apreciat că „nu este corect” ca acesta să fie pregătit „să facă concesii diplomatice Rusiei”.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Duma de Stat rusă a aprobat sume-record pentru apărarea națională în 2025: 40% din cheltuielile totale ale Guvernului

Noi imagini cu rachetele balistice care au lovit Dnipro. Rusia susține că a învins „întreaga campanie pentru 2025” a armatei ucrainene

Un general nord-coreean a fost rănit în regiunea Kursk. „Sunt o țintă absolut corectă”

Ce îi oferă Putin lui Kim în schimbul soldaților trimiși să lupte în Kursk. „Au fost livrate Coreei de Nord echipamente”

Partenerii noștri