Live

O pată de petrol de 220 de kilometri s-a format în Marea Roșie după ce rebelii Houthi au bombardat un petrolier

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

O pată de petrol întinsă pe o arie de 220 de kilometri s-a format în largul coastei Yemenului, în Marea Roșie, după ce rebelii Houthi au bombardat și avariat grav un petrolier. Anunțul a fost făcut de un ONG pentru protecția mediului, miercuri, conform AFP, citat de Agerpres.

Imaginile satelitului Sentinel-2 al Agenţiei Spaţiale Europene au arătat, marţi, o pată în apropierea locului în care rebelii Houthi au atacat nava Chios Lion, a precizat ONG-ul Conflict and Environment Observatory (CEOBS), cu sediul în Marea Britanie.

Pata sugerează că „de pe nava avariată se scurge petrol”, a mai spus CEOBS, într-un mesaj publicat pe Twitter, estimând că pata se întinde pe o lungime de peste 220 de km. Petrolierul Chios Lion, care navighează sub pavilion liberian, a fost atacat, luni, la aproximativ 180 de km nord-vest de Hodeidah, oraş-port yemenit.

O navă fără echipaj a „lovit” petrolierul, provocând pagube minore, a raportat United Kingdom Maritime Trade Operations, gestionat de Marina Britanică. Potrivit CEOBS, pata de petrol s-a format la aproximativ 196 km nord-vest de Hodeidah, ceea ce corespunde locului atacului de luni împotriva navei Chios Lion, a mai transmis organizaţia.

Centrul Comun de Informare Maritimă (JMIC), condus de o coaliţie navală occidentală, a declarat, marţi, că Chios Lion verifică o posibilă scurgere de petrol.

Rebelii yemeniţi atacă nave în Marea Roşie şi în Golful Aden din noiembrie, ca parte a unei campanii menite, potrivit acestora, să arate solidaritatea cu palestinienii din Fâşia Gaza, unde Israelul se află în război împotriva grupării teroriste Hamas.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

UE a început o operațiune de salvare a unui petrolier atacat de rebelii Houthi în Marea Roșie, pentru a preveni un dezastru ecologic

Sancțiunile Occidentului par să nu-l atingă pe Putin. Rusia şi-a majorat prognoza privind veniturile din exporturile de petrol şi gaze 

Cinci agenți ai serviciilor militare ruse au fost acuzați în SUA pentru atacuri cibernetice împotriva a 26 de țări NATO și a Ucrainei

Uniunea Europeană: Nu există penurie de petrol în Ungaria, în ciuda scandalului provocat de sancțiunile impuse Rusiei

Partenerii noștri