Live

O parlamentară din SUA a fost jefuită în plină zi. Hoții au amenințat-o cu pistolul și i-au furat mașina și actele

Data actualizării: Data publicării:
Mary Gay Scanlon a fost amenințată cu un pistol. Foto; Profimedia

O parlamentară din SUA a fost amenințată cu pistolul și jefuită în plină zi, în orașul Philadelphia. Hoții i-au furat mașina, telefonul de serviciu și actele, relatează BBC.

Mary Gay Scanlon, parlamentar democrat, nu a fost rănită.

La fel ca multe orașe din SUA, Philadelphia a înregistrat o creștere a criminalității violente în ultimul an. Primarul orașului, Jim Kenney, tot democrat, a calificat jaful drept „îngrozitor”. FBI s-a implicat în anchetă.

Jaful a avut loc în jurul orei 3 după-amiaza, când Scanlon se întorcea de la o întâlnire de lucru și se îndrepta spre mașina ei.

O mașină închisă la culoare s-a apropiat, iar cei doi bărbați aflați înăuntru au amenințat-o cu un pistol și i-au cerut cheile mașinii și bunurile pe care le avea la ea.

Philadelphia a înregistrat o creștere cu 80% a furturilor de mașini în 2021, potrivit CBS News. Jafurile armate au crescut cu 27% față de 2020. Philadelphia a înregistrat, de asemenea, un record de 544 de omucideri în acest an, în creștere de la 347 în 2019, potrivit Wall Street Journal.

Jaful din Philadelphia are loc la doar 24 de ore după ce un altui parlamentar american a i-a fost furată mașina într-o suburbie din Chicago. Senatoarea de Illinois Kimberly Lightford și soțul ei au fost de asemenea amenințați cu o armă.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Amenințări cu arma într-o patiserie din Cluj. Patru bărbați au fost reținuți de polițiști

Un bărbat a intrat cu pistolul în sediul partidului AUR din Drobeta Turnu Severin. Poliția face cercetări

Jaf armat într-o bancă din Iași, făptașul e de negăsit. Momentul în care atacatorul amenință cu pistolul unul dintre angajați

Jaf armat la o bancă din Iași, unde un bărbat a amenințat angajații cu un pistol. Cum s-a terminat incidentul

Partenerii noștri