Live

O insulă italiană, una dintre cele mai apreciate destinații turistice, interzisă turiştilor din cauza lipsei apei

Data publicării:
Insula italiană Capri a ridicat sâmbătă interdicţia debarcării turiştilor, după ce problemele de alimentare cu apă ale faimoasei destinaţii turistice au fost rezolvate. Foto: Profimedia

Insula italiană Capri a interzis sâmbătă debarcarea turiştilor din cauza lipsei de apă, ca urmare a unor probleme de alimentare de pe continent, transmite AFP.

Primarul din Capri, Paolo Falco, a emis interdicţia la ora 7 dimineaţa, forţând mai multe feriboturi care se aflau deja în drum spre insulă, în largul coastei Napoli, în sudul Italiei, să se întoarcă.

Compania de aprovizionare cu apă a insulei a declarat joi că a existat o problemă tehnică pe continent şi că, deşi a fost rezolvată între timp, problemele de aprovizionare ale insulei Capri au persistat, notează AFP, citată de Agerpres.

În justificarea interdicţiei emise, primarul a avertizat cu privire la „o situaţie de urgenţă reală”. El a precizat că, deşi încă mai era apă pe insulă vineri, rezervoarele sunt goale. „Urgenţa ar putea fi agravată de sosirea a mii de turişti care vin în Capri în fiecare zi”, a mai explicat Paolo Falco.

Locuitorii insulei pot primi 25 de litri de apă potabilă pe gospodărie dintr-un camion cisternă, iar interdicţia privind accesul turiştilor va rămâne în vigoare până la noi ordine, a precizat acelaşi primar.

Insula Capri, renumită pentru vilele albe, coasta mărginită de golfuri şi hotelurile sale de lux, are aproximativ 13.000 de locuitori şi atrage numeroşi turişti pe timpul verii.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

"Afară cu turiştii din cartierele noastre". Mii de oameni din Barcelona au protestat în stradă, supărați că orașul a ajuns de nelocuit

Doi bărbați au fost salvați de salvamontiști în Făgăraș. Unul dintre ei, însoțit de copilul de 5 ani, în pragul infarctului

Din cauza lipsei de apă, un paradis turistic italian este nevoit să refuze turiștii

Gest inedit al unui primar din Italia. A băut apă direct din lac pentru a demonstra că nu e contaminată

Partenerii noștri