Live

O discuție cu cetățenii a lui Vladimir Putin a fost atacată de hackeri chiar în direct: „Glumiți?”

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin susține că România „a ocupat" Basarabia și Bucovina de Nord în 1918, la finalul Primului Război Mondial. Sursă foto: Profimedia Images

O discuție în direct cu cetățenii a lui Vladimir Putin a fost întreruptă de atacuri cibernetice ale hackerilor, a transmis postul TV de stat Rossiya 24, relatează The Guardian și The Moscow Times.

Difuzat la posturile-prietene ale Kremlinului, programul îl arată pe președintele Rusiei răspunzând prin telefon, în direct, la întrebări ale rușilor. În acest an, însă, programul s-a confruntat cu probleme de conexiune, mai ales la apelurile care veneau din zone îndepărtate ale Rusiei.

„Sistemele noastre digitale sunt lovite de atacuri puternice de tip DDoS (n. red. – denial of service attack)”, i-a explicat prezentatorul lui Putin, după ce un apel al unui cetățean din regiunea Kuzbass, din sud-vestul Siberiei, s-a întrerupt brusc.

„Glumiți? Serios? Se pare că avem și hackeri în Kuzbass”, a spus Vladimir Putin.

Cel mai mare furnizor rus din domeniul telecomunicațiilor, Rostelecom, a confirmat atacurile, precizând că „au fost luate măsuri pentru a bloca aceste activități nelegitime”.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat pentru agenția rusă RIA Novosti, că originea acestor atacuri este încă neclară.

Securitatea cibernetică a fost unul dintre principalele subiecte de discuție de la summit-ul Biden-Putin, în iunie. În aprilie, administrația Biden a impus noi sancțiuni Moscovei după atacurile cibernetice care au țintit mai multe organizații ale guvernului SUA și peste 100 de companii americane.

SUA a acuzat, de asemenea, Kremlinul de faptul că se implică în alegerile sale. Kremlinul neagă aceste acuzații.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Isteria dronelor din SUA. Joe Biden încearcă să-i liniștească pe americani: „Nu e niciun sentiment de pericol”

Negocieri secrete între noii lideri ai Siriei și Kremlin. Ce vor rebelii sirieni de la Putin ca Rusia să își păstreze bazele militare

Meta a fost amendată în UE cu 251 de milioane de euro din cauza piratării a trei milioane de conturi Facebook în 2018

De ce Bashar al-Assad nu este în siguranță la Moscova, chiar dacă Rusia a fost principalul său aliat

Partenerii noștri