Live

O cobră regală care a fugit dintr-un Zoo din Suedia a primit numele „Houdini” pentru că reușește să scape de cei care o caută

Data actualizării: Data publicării:
Cobră regală. Foto: Profimedia

La aproape o săptămână de la evadarea sa spectaculoasă de la o grădină zoologică suedeză, o cobră regală a reuşit să scape din nou după ce personalul o localizase în interiorul unui zid, au anunţat autorităţile locale.

Supranumită iniţial „Sir Vaas”, reptila a evadat sâmbăta trecută după ce s-a strecurat prin unul dintre corpurile de iluminat din terariul său. Ea fusese adusă la Grădina Zoologică Skansen din Stockholm cu doar câteva zile înainte.

După dispariţia sa, fugarul veninos a primit un alt nume, „Houdini”, o referire la iluzionistul american Harry Houdini, devenit celebru pentru evadările sale uimitoare.

Secţiunea dedicată reptilelor a fost închisă după evadarea animalului. Pentru a da de urma reptilei, angajaţii grădinii zoologice au răspândit făină şi au instalat capcane lipicioase. De asemenea, ei au fost echipaţi cu camere speciale puse la dispoziţie de serviciul vamal pentru a inspecta locurile greu accesibile.

Căutarea părea să fi luat sfârşit vineri, după ce reptila a fost reperată într-un perete.

„Sir Vaas a fost localizat... şi a plecat din nou!”, a scris serviciul vamal suedez într-un comunicat postat pe reţelele sociale.

„Datorită unei munci metodice, Sir Vaas a fost în cele din urmă localizat într-un perete interior din apropiere de terariu. Dar, vineri, Sir Vaas a reuşit din nou să evadeze”, se precizează în mesaj.

Terariul grădinii zoologice a găzduit exemplare de cobră regală timp de aproape 15 ani, însă noul său locatar a avut nevoie de doar câteva zile pentru a găsi o cale de ieşire.

Potrivit conducerii grădinii zoologice, „Houdini” a beneficiat de un avantaj pe care ceilalţi locatari nu l-au avut: personalul a înlocuit recent lămpile de deasupra terariului cu becuri economice, care oferă mai puţină căldură. Aceasta din urmă era cea care ţinea reptilele la distanţă.

Originară din Asia de Sud şi de Sud-Est, cobra regală, în mod obişnuit calmă şi prezentând un risc redus de a ataca, este cel mai lung şarpe veninos din lume.

Prada sa principală este alcătuită din alţi şerpi, însă muşcătura ei poate fi mortală la om dacă nu este tratată la timp.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Schimbare radicală în politica externă a Suediei: „Avem responsabilitatea deplină de a apăra interesele suedeze”

Un îngrijitor al Grădinii Zoologice Pitești a murit, după ce a fost atacat de un tigru

Femeile din Suedia renunță la muncă pentru un stil de viață relaxant, după ce trendul „soft girl” a luat amploare pe rețelele sociale

Suedia și Danemarca alocă o sumă uriașă pentru a cumpăra vehicule blindate. Câte dintre acestea vor fi donate Ucrainei

Partenerii noștri