Live

O boală misterioasă a ucis cinci persoane în Tanzania. A fost transmisă la om de anumite mamifere prin intermediul apei

Data publicării:
O boală misterioasă a ucis cinci persoane în Tanzania. Foto: Profimedia Images

Tanzania a cerut experţilor medicali să investigheze o misterioasă boală „contagioasă” care a ucis deja cinci persoane în această ţară africană, au anunţat autorităţile locale, potrivit AFP. 

Boala a fost depistată la şapte persoane prezentând simptome precum febră, vărsături, hemoragii şi insuficienţă renală, a detaliat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat emis joi seara târziu.

Experţi medicali au fost trimişi în regiunea Kagera (nord-vest), la graniţa cu Uganda, pentru a investiga această boală transmisibilă, a declarat o responsabilă din domeniul sănătăţii, Tumaini Nagu.

Au fost prelevate probe de la pacienţi şi de la morţi pentru a identifica sursa şi tipul de boală, a precizat ea într-un comunicat, făcând apel la populaţie să rămână calmă, notează Agerpres.

Cazul survine după o epidemie de Ebola în Uganda care a durat aproape patru luni şi s-a soldat cu 55 de morţi. Uganda a declarat sfârşitul epidemiei în luna ianuarie.

Anul trecut, Tanzania a identificat un focar de leptospiroză, sau boala şobolanilor, care a ucis trei persoane în regiunea Lindi din sud-estul ţării. Această boală bacteriană, transmisă la om de anumite mamifere, se propagă prin intermediul apei sau al alimentelor contaminate cu urina animalelor infectate.

Editor : M.D.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Clădire prăbușită în capitala comercială a Tanzaniei: cel puțin patru morți și 42 de răniți

Actorul Colin Farrell a terminat Maratonul de la Dublin împingând spre linia de sosire o prietenă aflată în scaunul cu rotile

Marsilia folosește dihori pentru a scăpa de șobolani, o metodă „blândă și ecologică”. „Elimină cel puţin 90% dintr-o zonă”

Covid-19 poate crește riscul de infarct și atacuri cerebrale chiar și la trei ani de la boală

Partenerii noștri