Live

NYT: Hunter Biden l-a contactat pe ambasadorul SUA la Roma când tatăl său era vicepreşedinte. Ce interese avea în Italia

Data publicării:
Hunter Biden. Foto: Profimedia Images

Hunter Biden l-a contactat pe ambasadorul SUA în Italia în 2016, în timp ce tatăl său, Joe Biden, era vicepreşedinte, în încercarea de a urmări un proiect geotermal al companiei ucrainene Burisma, unde Hunter Biden făcea parte din consiliul de administraţie, potrivit unor înregistrări obținute de publicația The New York Times, informează Reuters.

Hunter Biden i-a scris în acel an cel puţin o scrisoare ambasadorului, în numele Burisma, o companie energetică, a relatat marţi NYT.

Avocatul său, Abbe Lowell, a declarat miercuri pentru Reuters că Hunter Biden şi alţii i-au cerut ambasadorului John Phillips şi altora să le facă cunoştinţă cu preşedintele regiunii Toscana din Italia, unde compania evalua unele proiecte.

„Nu a avut loc nicio întâlnire, nu s-a materializat niciun proiect, nu s-a solicitat niciodată nimic în SUA, ci s-a cerut doar o prezentare în Italia”, a declarat Lowell. „Scrisoarea, precum şi cele scrise de alţii de la Burisma, nu căutau nimic mai mult decât o simplă prezentare, aşa cum procedează sute de companii în fiecare an în cazul ambasadorilor şi ambasadelor”, a adăugat avocatul.

O persoană anonimă implicată în acest efort a mai spus că proiectul nu s-a materializat niciodată, potrivit NYT, care a precizat că nu este clar dacă Ambasada SUA din Italia a făcut vreun demers în numele Burisma.

Hunter Biden nu a fost acuzat de încălcarea legii federale privind lobby-ul străin. Republicanii au ridicat acuzaţii nedovedite că preşedintele Biden, Hunter Biden şi alţi membri ai familiei s-au implicat în nereguli financiare, acuzaţii negate de Casa Albă.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat reporterilor, în cadrul briefingului de miercuri, că preşedintele nu a făcut afaceri cu Hunter şi nu ştia că fiul său a contactat Departamentul de Stat în legătură cu afacerea Burisma.

Burisma nu a făcut comentarii pe marginea acestor informaţii ale New York Times, care vin după ce Joe Biden a anunţat luna trecută că nu va mai candida pentru realegerea ca preşedinte.

John Phillips, ambasadorul de atunci, a declarat pentru NYT că a primit multe scrisori şi că nu-şi aminteşte una în mod special de la Hunter Biden, adăugând că nu ar fi încurajat „neapărat” un răspuns din partea sa, tocmai pentru a evita alimentarea unei aparenţe de tratament special.

Preşedintele regiunii Toscana de la acea vreme, Enrico Rossi, a declarat pentru New York Times că nu l-a întâlnit niciodată pe Hunter Biden şi că nu îşi aminteşte ca ambasada SUA să-l fi contactat în legătură cu lucrările planificate de Burisma.

Hunter Biden a pledat nevinovat la acuzaţiile fiscale penale care i-au fost aduse şi este programat să fie judecat pe 5 septembrie. Procurorii din acest doar fiscal l-au acuzat săptămâna trecută pe Hunter Biden că a acceptat plăţi de la un om de afaceri român care a încercat să „influenţeze agenţiile guvernamentale americane” în legătură cu o anchetă penală din România.

Hunter Biden urmează să-şi afle sentinţa, la 13 noiembrie, într-un alt caz, după ce a fost condamnat pentru că a minţit cu privire la consumul său ilegal de droguri pentru a-şi putea cumpăra o armă.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Statele Unite riscă să intre în „shutdown”, după ce Congresul a respins prelungirea bugetului federal

Suferința din spatele luxului „Made in Italy”. Mărci de prestigiu folosesc furnizori care își tratează lucrătorii ca pe sclavi

Dolarul a scăzut după ce Rezerva Federală a SUA a redus dobânda de referinţă

Interzicerea telefoanelor le dă bătăi de cap directorilor de școli din România. „Hotelul Mobilelor” și alte soluții găsite în Europa

Partenerii noștri