Musk și-a îndemnat bancherul să urmărească ce zice Putin. „Nu ar avea sens să cumpărăm Twitter dacă vine al Treilea Război Mondial”
Elon Musk a vrut să încetinească procesul de achiziționare a rețelei sociale Twitter pentru suma de 44 de miliarde de dolari după ce deja ajunsese la un acord cu compania americană, invocând în mesaje private trimise unui bancher un discurs pe care Vladimir Putin urma să îl susțină pe 9 mai, relatează Business Insider.
„Nu ar avea sens să cumpărăm Twitter dacă ne îndreptăm înspre al Treilea Război Mondial”, i-a scris Musk unul dintre bancherii săi de la Morgan Stanley. Mesajul a fost prezentat marți de avocații Twitter la o audiere preliminară a procesului dintre compania de social media și CEO-ul Tesla și SpaceX.
Audierea, care a avut la un tribunal din statul american Delaware, s-a concentrat pe solicitarea lui Musk de a amâna începerea procesului pe care Twitter i l-a intentat după ce miliardarul a anunțat pe 9 iulie că renunță la cumpărarea companiei.
Câteva zile mai târziu reprezentanții Twitter au anunțat că îl vor da în judecată pe Musk pentru a-l forța să preia platforma social media, conform înțelegerii.
În mesajul trimis pe 8 mai de Elon Musk, miliardarul i-a cerut bancherului său să încetinească procesul de cumpărare a twitter în așteptarea unui discurs pe care Vladimir Putin urma să îl susțină ziua următoare, când Rusia avea să celebreze Ziua Victoriei în al Doilea Război Mondial.
Mesajul a venit după ce pe 25 aprilie, conducerea Twitter a anunțat că este de acord să vândă rețeaua socială lui Elon Musk, într-o tranzacție de aproape 44 miliarde de dolari.
Solicitarea transmisă de Musk bancherului de la Morgan Stanley a venit în contextul în care la momentul respectiv mulți analiști și experți se așteptau ca Vladimir Putin să anunțe decretarea mobilizării generale în Rusia după ce forțele sale armate au eșuat în tentativele de a cuceri Kievul și alte obiective importante avut în plan pentru primele zile ale invaziei declanșate pe 24 februarie.
Însă Putin nu a ordonat în cele din urmă mobilizarea generală, lucru care i-ar fi permis să sporească semnificativ numărul de trupe trimise în Ucraina.
Pe 13 mai, Elon Musk declara că își suspendă oferta de a achiziționa Twitter. „Acordul Twitter este temporar în așteptare, în așteptarea detaliilor care să susțină calculul că spam-ul/conturile false reprezintă într-adevăr mai puțin de 5% dintre utilizatori”, a scris Musk atunci într-un mesaj pe Twitter.
Știrea a făcut ca acțiunile Twitter să scadă în acea zi cu peste 20% în tranzacțiile la bursa de pe Wall Street. Cel mai bogat om din lume și directorul executiv al Tesla Inc spusese că, dacă va achiziționa Twitter, ar face din eliminarea „boților” de pe platformă una dintre prioritățile sale.
Mesajul prezentat în instanță pare să confirme ceea ce unii analiști speculau încă de când Musk a început să dea înapoi în privința achiziției, și anume că a regretat ulterior prețul convenit și că ar dori să obțină o micșorare a sumei.
La începutul lunii trecute, New York Times scria că Elon Musk a dat, la rândul său, în judecată Twitter pentru fraudă, acuzând compania că ar fi ascuns numărul mare de conturi false înregistrate pe platforma sa de social media.
În ultimul episod din saga Twitter vs. Musk, echipa de avocați a șefului Tesla susține că 10% din utilizatorii activi de pe Twitter care văd reclame sunt conturi false, în condițiile în care rețeaua socială spune de mai mult timp că boții reprezintă mai puțin de 5% din toate conturile înregistrate.
Citește și: Elon Musk a provocat o furtună pe Twitter după ce a glumit că va cumpăra Manchester United
Editor : M.D.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News