Live

Video Puterea „dronei dragon”: ucrainenii arată cum „topește” un tanc rusesc

Data actualizării: Data publicării:
Foto: captură video Defense of Ukraine/ X

La începutul lunii septembrie, forțele ucrainene au început să opereze drone echipate cu rezervoare pline cu termit, un metal incendiar care se pulverizează ca un lichid și arde până la 2.760 de grade Celsius, potrivit Forbes. Un astfel de moment a fost surprins pe câmpul de luptă, când un tanc explodează după ce e atacat de o „dronă dragon”.

Dronele dragon au atacat mai ales buncăre, tranșee și ocupanții acestora - operatorii calculând aparent că structurile și trupele sunt cele mai vulnerabile la substanțele incendiare care pot ucide o ființă umană în câteva secunde.

Câteva săptămâni mai târziu, forțele ruse și-au creat propriile versiuni ale „dronei dragon” ucrainene.

Dar arma incendiară funcționează și împotriva vehiculelor blindate, după cum se pare că a descoperit o brigadă ucraineană în estul Ucrainei, în această săptămână.

În ziua de joi sau chiar mai devreme, Brigada 30 Mecanizată a armatei ucrainene, care menține linia de apărare în jurul Minkivka, la 40 de mile nord de orașul-fortăreață ucrainean Pokrovsk, a observat un tanc rusesc izolat - probabil de la Brigada de Voluntari Nord-V din apropiere - care se deplasa în plină zi de-a lungul unui drum cu copaci.

În timp ce o dronă ucraineană observa de la distanță, trupele ucrainene au lovit tancul - probabil cu o rachetă antitanc. Lovitura inițială a imobilizat „tancul țestoasă” blindat, făcându-l o țintă ușoară pentru un atac ulterior.

Se pare că una dintre dronele dragon ale Brigăzii 30 Mecanizate era în cea mai bună poziție pentru a termina tancul. Aceasta a planat deasupra, pulverizând termita asemănătoare lavei peste tanc. În curând, tancul era incendiat.

„Probabil primul caz documentat al unei drone dragon care lovește vehicule blindate rusești”, a comentat WarTranslated, un analist estonian.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O unguroaică a făcut un scandal monstru, dar nu s-a oprit și a exclamat: ”Urâm România!”. A primit cea mai dură sancțiune

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bombardiere rusești au lovit din greșeală nava care transporta cereale în Marea Neagră. „O practică aviatică extrem de slabă”

„O greșeală poate duce la catastrofă”. Al doilea om din diplomația rusă avertizează că tensiunile Rusia-Occident sunt fără precedent

Punctul de frontieră Orlivka (Isaccea) dintre Ucraina şi România a fost avariat de atacurile rusești. Doi şoferi au fost răniţi

Rușii au cucerit orașul strategic Vuhledar. Cât de importantă este pentru Putin reușita armatei sale

Partenerii noștri