Live

Momentul în care bombardierele tactice ucrainene Su-24M trag asupra obiectivelor militare rusești cu rachete Kh-25ML

Data actualizării: Data publicării:
Bombardierul SU-24M la sol. Foto: Profimedia

Serviciul de presă al Brigăzii a 7-a de Aviație Tactică a Forțelor Aeriene Ucrainene a publicat un videoclip al unuia dintre episoadele activității de luptă a bombardierelor sale tactice Su-24M, informează Defense Express.

Acest videoclip demonstrează cum o pereche de astfel de bombardiere, sub acoperirea a două avioane de vânătoare Su-27, atacă obiective militare folosind rachete ghidate Kh-25ML.

Locul și ora acțiunii nu sunt dezvăluite în acest caz. Trebuie remarcat faptul că este unul dintre puținele prilejuri în care vedem rachete ghidate Kh-25ML  în acțiune. Anterior, imagini cu acest tip de arme de pe Su-24M ucrainene au fost prezentate în public doar în august 2022 și martie 2024.

Vorbind despre Kh-25ML, există o caracteristică care trebuie remarcată. Cu o greutate a focosului de 140 de kilograme, această versiune a rachetei susține că poate străpunge betonul de un metru grosime. Cu toate acestea, raza sa de acțiune este de numai trei până la zece kilometri.

Astfel de rachete nu pot lovi decât ținte din zona liniei frontului. Aceste rachete sunt dificil de utilizat din cauza densității ridicate a apărării aeriene inamice, care pune aeronavele în pericol, comentează Defense Express, care spune că mai logică ar fi utilizarea unor  JDAM-ER, care au o rază de acțiune de până la 40 de kilometri. Dar, probabil, lipsa unor astfel de tip de muniție este compensată de mai modestele Kh-25ML și priceperea piloților ucraineni.

 

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia și-a testat sirenele de raid aerian și întregul sistem național de alertă pentru prima oară în toată țara

Fostul trimis special al lui Trump în Ucraina susține că SUA vor permite folosirea rachetelor cu rază lungă pe teritoriul Rusiei

De ce s-au retras ucrainenii din orașul strategic Vuhledar. Explicațiile grupului de luptă care apăra localitatea strategică

UE pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei. Blocul Comunitar și NATO acuză Rusia de acțiuni hibride

Partenerii noștri