Live

Exclusiv Vicepremierul Republicii Moldova: Rusia își dorește să țină Republica Moldova sub control. Acest lucru și l-a dorit permanent

Data actualizării: Data publicării:
Andrei Spînu spune că Rusia își dorește să țină Republica Moldova sub control.

Andrei Spînu, vicepremierul Republicii Moldova, a declarat miercuri seara, la Digi24, că „Rusia își dorește să țină Republica Moldova sub control, ca să-și poată promova interesele proprii”. „Este evident că am fost în vizorul Moscovei tot timpul și nu s-a schimbat nimic în ultimii 30 de ani”, a adăugat Spînu.

Andrei Spînu, vicepremierul Republicii Moldova: Situația (cu Transnistria – n.red.) este complicată și evident că noi, și la Guvern, dar și la Președinție analizăm foarte serios toate riscurile din această perspectivă.

Adevărul, care este și cunoscut, de 30 de ani nu prea s-a investit în capacitățile militare ale țării noastre. Evident, de abia acum se fac primele încercări pentru a reveni și a dota armata, astfel încât să fim pregătiți pentru provocări.

Mesajul actualei guvernări este că noi ne dorim pace și vom face în primul rând tot ce ne stă în putere ca să păstrăm această pace, necesară pentru țara noastră.

Cetățenii Republicii Moldova, nici pe malul stâng, dar nici pe malul drept al Nistrului nu-și doresc război, indiferent câți soldați ai Rusiei sunt în Transnistria.

Este evident că Republica Moldova a fost în vizorul Moscovei tot timpul, și nu s-a schimbat nimic în ultimii 30 de ani, ca să fim foarte sinceri.

Rusia își dorește să țină Republica Moldova sub control, ca să-și poată promova interesele proprii, și nu interesele populației noastre.

Noi vedem foarte clar că se folosesc elemente ale războiului hibrid, inclusiv propaganda, finanțarea anumitor partide politice de opoziție, tot felul de provocări în diferite zone ale țării, inclusiv acea criză energetică generată de Gazprom.

Deci, toate astea fac parte din acel război hibrid pe care, considerăm noi, că Rusia îl duce în țara noastră.

Acest lucru și l-au dorit permanent, nu este ceva nou, dar acum se acutizează, ținând cont de ce vedem că se întâmplă în Ucraina.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Vladimir Putin, reacție furioasă după atacul cu drone asupra orașului rus Kazan

Avertisment dur al Giorgiei Meloni: Rusia e o amenințare mai mare decât ne imaginăm. UE trebuie să fie pregătită

Criză în Abhazia. Liderul regiunii, care se plângea că Rusia i-a lăsat „în întuneric total”, spune acum că Putin i-a salvat

Echipajul ucrainean al unui tanc Abrams dezvăluie cum a supraviețuit după un atac masiv cu drone. „Imposibil într-un tanc sovietic”

Partenerii noștri