Live

România dă 300.000 de euro Republicii Moldova pentru consolidarea societăţii civile şi a independenţei mass-media

Data actualizării: Data publicării:
Bogdan Aurescu și Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Foto: twitter/Bogdan Aurescu

România a acordat Republicii Moldova 300.000 de euro pentru implementarea de proiecte în sprijinul societăţii civile şi al presei independente. Plata a fost făcută de MAE prin European Endowment for Democracy și vine după vizita ministrului Bogdan Aurescu la Chişinău, săptămâna trecută.

Asistenţa financiară a fost atribuită în conformitate cu pachetul de sprijin din partea României pentru cetăţenii Republicii Moldova anunţat de preşedintele Klaus Iohannis, la Chişinău, la 29 decembrie 2020, potrivit unui comunicat MAE citat de Agerpres.

Această contribuţie este asigurată din Fondul de Democratizare şi Dezvoltare Sustenabilă pentru Republica Moldova, inclus în Planul anual de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară aferent anului 2021.

„Decizia ministrului Bogdan Aurescu a fost luată în continuarea contribuţiei voluntare similare, în valoare de 250.000 euro, decise de ministrul român al afacerilor externe în noiembrie 2020, de asemenea în scopul implementării de proiecte în sprijinul societăţii civile şi al presei independente din Republica Moldova, ca elemente centrale pentru dezvoltarea unei societăţi democratice, reziliente şi incluzive”, se arată în comunicat.

Totodată, prin această măsură este reiterat angajamentul ferm al României de a sprijini parcursul european al Republicii Moldova, inclusiv prin acţiuni de asistenţă oficială pentru dezvoltare şi în conformitate cu Parteneriatul Strategic bilateral pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

MAE precizează că Republica Moldova reprezintă principalul beneficiar al asistenţei oficiale pentru dezvoltare şi umanitare acordate de România pe linie bilaterală, abordare reconfirmată prin Programul multianual strategic privind cooperarea internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară în perioada 2020-2023, aprobat de Guvernul României în luna noiembrie 2020.

European Endowment for Democracy (EED) este o organizaţie înfiinţată în 2013 de Uniunea Europeană şi statele membre ca entitate independentă cu expertiză în promovarea proiectelor destinate consolidării democraţiei şi drepturilor omului în vecinătatea UE.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

MAE: Nouă cetăţeni români evacuaţi din Mayotte, după ciclonul Chido, cu o aeronavă a forţelor aeriene franceze

MAE nu a fost notificat cu privire la prezența unor români printre victimele atacului de la Magdeburg

Maia Sandu îi cere lui Putin să lase Republica Moldova în pace: Vrem ca moldovenii să decidă și nu banii Kremlinului

Israelul își închide ambasada dintr-o țară europeană, din cauza „politicilor antiisraeliene”. Dar deschide una în Republica Moldova

Partenerii noștri