Live

Partidul „Renaștere”, afiliat lui Ilan Șor, a anunțat că se rupe de „grupul criminal ŞOR”. Anunțul a fost șters la scurt timp (presă)

Data publicării:
Oligarhul fugar Ilan Șor Foto: Facebook / Ilan Shor

Partidul „Renaștere” din Republică Moldova”, afiliat fugarului condamnat Ilan Șor, a anunțat duminică pe site-ul său că se disociază de „grupul criminal ŞOR” şi părăsește blocul politic „Victoria”, controlat de controversatul afacerist. La scurt timp, însă, anunțul a dispărut de pe site, iar o reprezentantă a partidului a declarat că informația nu corespunde adevărului, scrie publicația NewsMaker.md.

Pe site-ul Partidulrenastere.md a apărut azi informația că „Partidul Politic «Renaștere» se disociază de grupul criminal ŞOR şi Blocul «Victoria»”, relatează NewsMaker.md.

„În cadrul şedinţei din 19 octombrie 2024, Biroul Politic al formaţiunii «Renaștere» a luat decizia de a-i acorda vot de neîncredere preşedintei partidului, Natalia Parasca şi a o exclude din formaţiune după scandalul de corupție în care a fost implicată, soldată cu neînregistrarea lui Vasile Bolea, în calitate de candidat la prezidenţiale. În acest sens, Biroul Politic al «Renaștere» a decis să se disocieze de grupul criminal ŞOR şi părăsească blocul Victoria. Totodată, membrii biroului au decis să sprijine candidatura lui Irina Lozovan la funcţia de preşedinte al partidului”, se menționa în anunțul datat 20 octombrie.

Contactată de NewsMaker.md, reprezentanta partidului „Renaștere”, Olesea Vitneanski, a precizat că informația apărută nu corespunde adevărului.

Între timp, comunicatul de presă al Partidului „Renaștere” a fost șters, mai scrie NewsMaker.md.

Citește și: Alegeri prezidențiale și referendum în Republica Moldova. Aproape 20% din moldoveni au votat până la ora 12. Ce a declarat Maia Sandu

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Gigi Becali nu a stat pe gânduri după Dinamo - FCSB! Un jucător, OUT din echipă: ”Bă, vezi-ți de treaba ta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rezultate parțiale la alegerile din Moldova: Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, spre turul doi. Ce arată datele la referendum

Jachete cu inscripția „Rusia-Moldova”. Ce au primit mai mulți moldoveni la secții de votare din Moscova

Pragul pentru referendumul pro-UE din Republica Moldova a fost atins, cu două ore înainte de închiderea urnelor

MAE de la Chișinău, despre cozile de la ambasada din Moscova: „Au fost create artificial, în scopul periclitării procesului electoral”

Partenerii noștri