Live

Ministrul rus al Apărării cere măsuri împotriva „provocărilor” dronelor SUA care adună informații la Marea Neagră

Data publicării:
Foto: Andrei Belousov, ministrul rus al Apărării / Sursa foto: Profimedia Images

Ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov, a ordonat Statului Major al armatei să vină cu propuneri cu privire la modul de abordare promptă a „provocărilor” dronelor strategice americane care operează deasupra Mării Negre, a anunțat vineri Ministerul Apărării al Federației Ruse.

Ministerul Apărării din Rusia a transmis într-o declarație că a observat o activitate crescută în zonă din partea dronelor americane, despre care a spus că efectuează operațiuni de recunoaștere și strângere de informații pentru ca armele occidentale de înaltă precizie folosite de Ucraina să lovească instalațiile strategice rusești, transmite Reuters.

Acest lucru demonstrează implicarea tot mai mare a Statelor Unite și a țărilor NATO în conflictul din Ucraina de partea regimului de la Kiev”, susține ministerul rus al Apărării.

Astfel de zboruri multiplică probabilitatea incidentelor în spațiul aerian cu aeronavele rusești, ceea ce crește riscul unei confruntări directe între alianța (NATO) și Federația Rusă”, iar țările NATO vor fi responsabile pentru orice astfel de incidente, se mai spune în comunicat.

Declarația nu a menționat Crimeea, regiunea Mării Negre pe care Moscova a anexat-o de la Ucraina în 2014. Însă instalațiile militare rusești din Crimeea au fost vizate în mod repetat de forțele ucrainene, inclusiv cu rachete occidentale.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un mire a fost împușcat în cap la propria nuntă. Doi oameni au intrat în curte, au început să tragă și le-au cerut bani invitaților

SUA anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina de peste 2 miliarde de dolari

Elevii ruși vor fi trimiși în tabără în Coreea de Nord. Anunțul făcut de șeful mișcării pentru tineret a lui Putin

Ucraina va primi „veşti bune” la summitul NATO de săptămâna viitoare, afirmă un oficial american

Partenerii noștri