Live

Ministrul polonez al Apărării: Ucrainenii sunt epuizați de războiul cu Rusia. „Situația e dificilă pe front”

Data publicării:
Război în Ucraina. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Ministrul Apărării din Polonia, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, crede că ucrainenii sunt epuizaţi de războiul cu Rusia și afirmă că privește cu scepticism aşa-numitul „plan de victorie” al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, transmite dpa, potrivit Agerpres. 

„Situaţia pe front este dificilă; există o oboseală de război masivă”, a spus el după reuniunea miniştrilor Apărării din NATO la Bruxelles.

Kosiniak-Kamysz a mai spus că eroismul soldaţilor ucraineni care îşi apără ţara de aproape trei ani trebuie admirat, însă el priveşte cu scepticism „planul pentru victorie” al lui Volodimir Zelenski.

Ministrul polonez a afirmat că aceasta nu este o soluţie la problemă şi „nu o lumină clară, strălucitoare care va schimba imediat realitatea”.

Ucrainenii care trăiesc în Polonia continuă să arate puţin interes faţă de brigada de voluntari plănuită, până acum semnând pentru a se înrola numai în jur de 300 de bărbaţi şi femei, a menţionat Kosiniak-Kamysz.

Efortul de a instrui o „legiune ucraineană” în Polonia a făcut parte din acordul de securitate semnat de Zelenski cu premierul polonez Donald Tusk în iulie.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Volodimir Zelenski vrea ca Ucraina să exporte arme aliaților din grupul Ramstein

A doua cea mai sângeroasă zi pentru forțele ruse de la începutul războiului în Ucraina. Câți soldați a pierdut Putin pe front

Schimb macabru între Rusia și Ucraina de trupuri ale militarilor uciși pe front. Detaliul care arată rata mare a pierderilor ucrainene

Ministrul Apărării: NATO trebuie să fie pregătită să răspundă rapid și eficient la orice provocare în regiunea Mării Negre

Partenerii noștri