Live

Ministrul german al Apărării: „Trebuie să fim pregătiți pentru război până în 2029”

Data publicării:
Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius. Foto: Profimedia Images

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, spune că țara sa trebuie să se pregătească pentru cel mai rău scenariu în ceea ce privește un eventual război în Europa. El crede că o anumită formă de serviciu militar obligatoriu ar putea deveni necesară, relatează Deutsche Welle.

Pistorius a spus miercuri că Germania trebuie să-și consolideze forțele armate.

Trebuie să fim pregătiți pentru război până în 2029”, a spus ministrul în Camera inferioară a parlamentului german, Bundestag.

„Trebuie să promovăm măsuri de descurajare, pentru ca situația să nu se înrăutățească”, a spus el, adăugând că finanțele, materialele și personalul sunt esențiale pentru acest obiectiv.

„În caz de urgență, avem nevoie de tinere și tineri puternici, care să poată apăra această țară”, a adăugat Pistorius.

Ministrul a precizat că, din acest motiv, ar putea fi necesară o „nouă formă de serviciu militar”, care „nu poate fi complet scutită de obligații”.

Germania a suspendat serviciul militar obligatoriu în 2011. Aproximativ jumătate dintre cetățenii germani sunt de acord cu reintroducerea acestuia, potrivit unui sondaj realizat în martie.

Declarațiile lui Pistorius vin în momentul în care guvernul german a aprobat un nou document pentru apărarea militară și civilă a Germaniei, care stabilește responsabilitățile Bundeswehr, organizațiilor umanitare și autorităților de apărare civilă în caz de dezastre și războaie.

Acesta înlocuiește un document mai vechi, care datează din 1989, și include amenințările cibernetice și războiul hibrid.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

În Germania au apărut cluburile de canabis. Până la 500 de persoane se pot asocia

Vești bune pentru românii care vor să lucreze în Germania: Coaliţia de guvernare relaxează condiţiile pentru angajarea străinilor

Tentativă de șantaj la adresa familiei fostului campion de Formula 1 Michael Schumacher. Un fost agent de pază a fost arestat

Ucraina a primit deja a treia baterie Patriot de la Germania. E încă „neclar” când va trimite România sistemul Patriot promis Kievului

Partenerii noștri