Live

Ministerul rus al Apărării continuă să îl preseze pe Putin pentru o mobilizare suplimentară de trupe (Wall Street Journal)

Data publicării:
Ofensiva din Kursk dă lucrurile peste cap. Foto: Profimedia

Wall Street Journal relatează că Ministerului rus al Apărării continuă să facă presiuni asupra liderului rus Vladimir Putin pentru a anunța un nou val de mobilizare pentru a aduce trupe suplimentare și a compensa pierderile Kremlinului pe câmpul de luptă din Ucraina.

Ziarul scrie că, la începutul anului 2024, conducerea Ministerului rus al Apărării și, în special, ministrul de atunci, Serghei Șoigu, i-au sugerat lui Putin să efectueze mobilizarea înainte de așa-numita sa „inaugurare”, însă acesta a refuzat, insistând să folosească doar voluntari care au semnat contracte cu armata, scrie Ukrainska Pravda.

În iulie, Putin a încercat să mărească efectivele armatei prin dublarea plății unice pentru noii recruți la 400.000 de ruble, adică aproximativ 4.300 USD.

Citându-și sursele, WSJ afirmă că, în prezent, Ministerul rus al Apărării, prezidat de un alt ministru, are din nou probleme cu deficitul de personal, motiv pentru care Rusia nu poate organiza o contraofensivă majoră în regiunea Kursk.

„Tot mai mulți oameni spun că mobilizarea este inevitabilă”, a declarat una dintre sursele WSJ.

Wall Street Journal notează că presiunea pentru următorul val de mobilizare este în creștere, deoarece numărul de morți și răniți în războiul din Ucraina a ajuns la aproximativ un milion.

„Problemele Rusiei sunt din ce în ce mai acute. Cu trupele Moscovei puternic angajate în capturarea orașului Pokrovsk din estul Ucrainei, Rusia a apelat la recruți tineri și neexperimentați și a retras trupe din alte părți ale liniei frontului din Ucraina pentru a apăra teritoriul rusesc”, scrie WSJ.

Ziarul mai notează că Putin se teme că o nouă mobilizare ar putea răsturna echilibrul în percepția publicului rus asupra războiului, acest lucru ducând la crearea unor riscuri politice pentru conducătorul de la Kremlin.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia a anticipat ofensiva din Kursk cu luni în avans, arată rapoarte confiscate de militarii ucraineni. Ce dezvăluie documentele

Rusia a bombardat puternic orașul Sumî, unde au fost puse la pământ un cămin de bătrâni și un orfelinat. Imaginile dezastrului

Iarna va fi grea pentru ucraineni: 4-18 ore zilnic pene de curent în întreaga țară

Consiliul Europei, îngrijorat de un amestec al Rusiei în viitoarele alegeri din Republica Moldova

Partenerii noștri