Live

Mesajul lui Donald Tusk după publicarea rezultatelor alegerilor din Republica Moldova: „Exasperează Moscova”

Data actualizării: Data publicării:
Donald Tusk și Maia Sandu. Sursa: Profimedia Images

Donald Tusk, premierul de la Varșovia, a transmis un mesaj pe rețelele sociale prin care felicită alegerea făcută de moldoveni și o laudă pe președinta Maia Sandu: „Un mare lider și o națiune curajoasă”.

„Exasperează Moscova, impresionează Europa, îşi salvează ţara încă o dată, aceasta este Maia Sandu. Un mare lider şi o naţiune curajoasă”, a scris fostul şef al Consiliului European pe reţeaua socială X, comentând victoria votului „da” la referendumul privind aderarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a anunțat luni dimineață rezultatele preliminare ale alegerilor prezidențiale din 2024, precum și ale referendumului privind aderarea țării la UE.

Ultimele date arată că Maia Sandu, care candidează pentru un nou mandat, şi reprezentantul Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM), Alexandr Stoianoglo, se vor confrunta în turul II.

Totodată, după centralizarea a peste 99% din procesele verbale privind referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană, tabăra DA are un avans de câteva mii de voturi în fața taberei NU.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”M-a luat puțin valul”. Culturista pe care nimeni nu o crede că nu-și editează pozele a publicat imaginile transformării

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Votul din Moldova a avut loc în condițiile unei „intimidări fără precedent” din partea Rusiei, avertizează UE

Reuters, despre rezultatele alegerilor din Moldova: „Un șoc pentru echipa lui Sandu”

Reportaj BBC despre „banii Rusiei pentru voturi în Republica Moldova”. „Aproape toţi oamenii aveau bani: 2.000, 3.000, 7.000 de euro”

Kelemen Hunor: „În anul 2024 nu au fost reforme, au fost improvizații”

Partenerii noștri