Live

Melania Trump susţine ferm dreptul la avort în cartea sa de memorii, opinie diferită față de cea a lui Donald Trump

Data actualizării: Data publicării:
Melania are altă opinie în privința avortului decât soțul ei. Foto: Profimedia

Fosta primă doamnă a SUA Melania Trump susţine ferm dreptul la avort în cartea sa de memorii care va fi publicată marţi, contrastând cu opiniile soţulului ei Donald Trump în legătură cu acest subiect-cheie în alegerile prezidenţiale din SUA, potrivit The Guardian.

„Este imperativ să le garantăm femeilor autonomia de a decide asupra preferinţelor lor în ceea ce priveşte naşterea de copii, în funcţie de convingerile lor personale”, citează cotidianul britanic, care a intrat mai devreme în posesia volumului.

Femeile trebuie să fie „libere de intervenţia sau presiunea guvernului”, insistă soţia candidatului republican.

Opinia sa, relatată de The Guardian, diferă de cea a lui Donald Trump, care consideră că fiecare stat ar trebui să fie liber să decidă pentru sine orice restricţii privind avortul.

Problema dreptului la avort este centrală în confruntarea din 5 noiembrie dintre republican şi vicepreşedintele democrat Kamala Harris, care a denunţat în repetate rânduri convingerile acestuia.

„De ce ar trebui ca altcineva decât femeia însăşi să aibă puterea de a determina ce face ea cu corpul ei? Dreptul fundamental de libertate individuală pe care îl are o femeie (...) îi conferă autoritatea de a-şi întrerupe sarcina dacă aşa doreşte”, scrie Melania Trump în cartea sa, potrivit The Guardian.

„Restrângerea dreptului unei femei de a alege să întrerupă o sarcină nedorită este acelaşi lucru cu negarea controlului asupra propriului corp. Am avut această convingere toată viaţa mea de adult”, a adăugat ea, potrivit ziarului britanic, care a explicat că a avut acces la o copie a memoriilor sale, care urmează să fie publicate marţi.

Donald Trump, avortul și campania electorală

Donald Trump s-a lăudat că numirea a trei judecători conservatori la Curtea Supremă a SUA în timpul mandatului său a dus la anularea garanţiei federale a dreptului la avort în iunie 2022.

Punând capăt unei jumătăţi de secol de jurisprudenţă, Curtea Supremă a redat statelor întreaga latitudine de a legifera în acest domeniu. De atunci, cel puţin 20 de state au introdus restricţii parţiale sau totale privind întreruperea voluntară a sarcinii.

Confruntat cu sprijinul majorităţii opiniei publice pentru dreptul la avort, Donald Trump a decis totuşi să-şi ajusteze poziţia pe această temă.

Candidatul republican încearcă acum să se prezinte drept un apărător al "drepturilor reproductive", ceea ce, la rândul său, i-a adus acuzaţii din partea conservatorilor că a trădat mişcarea anti-avort.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Procurorii au noi probe împotriva lui Donald Trump și încercarea lui de a răsturna rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020

O statuie de 13 metri cu Donald Trump dezbrăcat, pe marginea unei autostrăzi, a înfuriat Partidul Republican

Furie în SUA după ce Trump a ridiculizat 109 de militari americani răniți într-un atac iranian. „Ce, i-a durut capul?”

Cele mai recente sondaje pentru Casa Albă. Cine conduce pe național și care este scorul din statele cheie

Partenerii noștri