Live

„Marea pensionare”. Cele 3 motive pentru care mulți americani nu mai vor să lucreze după 62 de ani

Data publicării:
Americanii intenționează să se pensioneze mai devreme ca niciodată. Foto: Profimedia Images

Americanii intenționează să se pensioneze mai devreme ca niciodată. Un sondaj realizat în iulie de Rezerva Federală în New York, pe 1.300 de persoane, a arătat că doar jumătate dintre aceștia se așteaptă să lucreze și după vârsta de 62 de ani, relatează Business Insider. Este cea mai mică pondere de când a început sondajul Fed, în 2014.

Ponderea celor care au spus că se așteaptă să lucreze după 67 de ani a scăzut, de asemenea, în luna iulie, până la un nivel record de 32,4%, de la 32,9%.

Aceasta ar putea fi o veste bună pentru angajați, dar reprezintă o provocare pentru economia americană, care se bazează mult pe angajații mai în vârstă.

Peste 1 milion de angajați mai în vârstă s-au pensionat din februarie 2020, când a apărut pandemia COVID-19 în SUA, potrivit datelor Biroului de Statistică a Muncii. Factorii care determină exodul în masă - considerat „Marea Pensionare” de către psihologul Anthony Klotz - variază.

Pentru unii, riscul de a se îmbolnăvi a învins dorința de a continua să lucreze. Aproximativ 1,5 milioane de americani au spus că pandemia a fost principalul motiv pentru care nu au lucrat în august. La fel s-a întâmplat și în iulie.

Alții spun că au rămas șomeri din lipsă de opțiuni de angajare atractive. Cea mai mare criză de forță de muncă este în domeniul serviciilor, care a fost cel mai grav lovit în timpul pandemiei. Este posibil ca angajații mai în vârstă să fi decis să se pensioneze mai devreme, din cauza activității blocate, a spus Julia Pollak, economist la compania de recrutare ZipRecruiter.

Pe de altă parte, creșterea acțiunilor la bursă i-a făcut pe mulți oameni suficient de bogați încât să-și permită să se pensioneze. Numărul conturilor de pensii cu cel puțin 1 milion de dolari a crescut până la cifra-record de 754.000 în al doilea trimestru al anului 2021, în creștere cu 75% față de nivelul de acum un an.

Datele Fed sugerează că această tendință de pensionare este „noul normal” și nu doar o consecință a pandemiei. Decizia le permite oamenilor să se bucure de „deceniul de aur”. Dar va duce și la o schimbare pe piața muncii, forțându-i pe angajatori să se concentreze pe angajații mai tineri.

Dar recensământul din 2020 arată că s-au născut mai puțini copii în America, ceea ce înseamnă și mai puțini muncitori care să alimenteze economia. Iar dacă americanii sunt mai puțin dispuși să lucreze la 60 de ani, angajatorii vor trebui să caute lucrători în altă parte.

Această căutare are loc deja. Ofertele de locuri de muncă au crescut la 10,9 milioane în iulie, marcând un al cincilea record consecutiv. Aceasta deși 1,1 milioane de persoane au fost angajate în aceeași lună, ceea ce sugerează că firmele încă fac eforturi să-și refacă forța de muncă.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nouă polițiști de la Secția 16, condamnați după ce au torturat doi tineri. Nouă ani de închisoare pentru un fost lider de sindicat

Scoția interzice aplicația WhatsApp pe telefoanele guvernamentale

Care ar fi pierderile economice mondiale în cazul unei noi pandemii

Studiu Eurostat: România înregistrează cel mai mare declin de pe piața de muncă din UE

Partenerii noștri