Live

Marea Britanie blochează cea mai mare tranzacție din domeniul jocurilor video. Microsoft voia să cumpere Blizzard cu 69 miliarde USD

Data publicării:
Marea Britanie blochează achiziția de către Microsoft a producătorului jocului „Call of Duty”, Activision Blizzard. Foto: Profimedia

Marea Britanie blochează achiziția de către Microsoft a producătorului jocului „Call of Duty”, Activision Blizzard, în valoare de 69 de miliarde de dolari, de teamă că această tranzacție contravine concurenței în domeniul jocurilor în cloud. Este o lovitură neașteptată pentru cea mai mare tranzacție din domeniul jocurilor video, relatează BBC.

Autoritatea de reglementare antitrust a Marii Britanii a spus că angajamentul Microsoft de a oferi acces marilor platforme de jocuri în cloud la franciza „Call of Duty” nu va pune capăt preocupărilor sale.

Autoritatea este îngrijorată că această tranzacție va duce la scăderea inovării și va oferi mai puține opțiuni pentru jucători.

Microsoft și Activision au spus că vor face recurs.

„Raportul autorității contrazice ambițiile Marii Britanii de a deveni o țară atractivă pentru afaceri din doomeniul tehnologiei”, a declarat un purtător de cuvânt al Activision.

„Vom lucra intensiv alături de Microsoft pentru a inversa această decizie la apel. Concluziile raportului sunt un deserviciu pentru cetățenii Marii Britanii, care se confruntă cu perspective economice din ce în ce mai îngrozitoare. Ne vom reevalua planurile de creștere pentru Regatul Unit. Inovatorii globali, mari și mici, vor ține minte că, în ciuda retoricii sale, Marea Britanie este în mod clar închisă pentru afaceri”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Brad Smith, vicepreședintele Microsoft, a precizat că compania este încă angajată în achiziție.

„Decizia autorității de respinge o cale pragmatică de abordare a preocupărilor legate de concurență descurajează inovația tehnologică și investițiile în Regatul Unit”, a spus el.

„Am semnat deja contracte pentru ca jocurile Activision Blizzard să fie disponibile pe încă 150 de milioane de dispozitive și rămânem angajați să consolidăm aceste acorduri prin măsuri de reglementare. Suntem extrem de dezamăgiți de faptul că, după lungi deliberări, această decizie pare să reflecte o înțelegere greșită a acestei piețe și a modului în care funcționează de fapt tehnologia cloud”, a mai spus el.

Pentru a fi putea fi încheiată, tranzacția trebuie să fie aprobată de organismele de reglementare din Marea Britanie, Statele Unite și Uniunea Europeană.

Autoritatea britanică este prima dintre cele trei care se pronunță, ceea ce înseamnă că decizia sa ar putea bloca total achiziția.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Microsoft, dată în judecată de platforme rivale. I se cere 1 miliard de lire sterline despăgubire

„Așteptați-vă la haos și confuzie”. Avertismentul Microsoft înainte de alegerile din SUA privind interferențele electorale străine

OpenAI lansează ChatGPT search, concurență la motoarele de căutare ale Google şi Microsoft

Cea mai periculoasă centrală nucleară din SUA va fi repornită pentru a alimenta ambițiile Microsoft

Partenerii noștri