Live

Un bărbat concediat pentru că nu este „suficient de distractiv” a câștigat în tribunal dreptul de a fi plictisitor la locul de muncă

Data actualizării: Data publicării:
Un bărbat concediat pentru că nu este „suficient de distractiv” a câștigat în tribunal dreptul de a fi plictisitor la locul de muncă FOTO: Getty Images

Un tribunal francez a decis recent că un bărbat concediat de o firmă de consultanță pentru că nu era „suficient de distractiv” la locul de muncă are dreptul să fie cât de plictisitor își dorește el.

În 2015, Cubik Partners, o companie franceză de consultanță în management cu sediul la Paris, l-a concediat pe bărbat, identificat doar cu apelativul „domnul T”, pentru a-i fi respectată intimitatea, pe motiv că era dificil de lucrat cu el, pentru că nu comunica suficient și era pur și simplu plictisitor. Ceea ce compania a vrut să spună de fapt era că „domnul T” nu voia să iasă cu colegii după muncă și că nu corespundea abordării firmei „axate pe distracție” în timpul team buildigurilor sau seminariilor. Angajatul, în schimb, a spus că pur și simplu a refuzat să se implice forțat în activități care nu corespundeau firii lui și în excese, precum consumul exagerat cu alcool sau să-și împartă patul cu colegii în timpul deplasărilor organizate de firmă, potrivit The Washington Post, care citează documentele din instanță.

După ce a fost concediat de Cubik Partners pe motiv de „inadecvare profesională”, „domnul T” a dat compania în judecată, argumentând că a fi concediat pentru că nu a fost suficient de distractiv pentru angajatorul său este ilegal. După ani de bătălii legale, o instanță superioară i-a dat dreptate.

În decizia instanței se spune că firma de consultanță nu are dreptul să oblige pe nimeni „să participe cu forța la întâlniri și petreceri cu alcool la sfârșit de săptămână, la care se ajunge frecvent la consum excesiv de alcool, încurajate de asociații care puneau la dispoziție cantități foarte mari de alcool”.

Instanța mai spune că firma Cubik Partners s-a angajat în „practici umilitoare și intruzive în ceea ce privește confidențialitatea, cum ar fi simularea de acte sexuale, obligația de a împărți patul cu un coleg în timpul seminariilor, folosirea poreclelor”.

Pe lângă faptul că are dreptul legal de a refuza participarea la petrecerile firmei, „domnul T” are, de asemenea, dreptul la o compensație de 3.000 de euro. Însă el cere o despăgubire suplimentară de 475.000 de euro de la fostul angajator, asupra căreia instanța se va pronunța după o audiere viitoare.

Potrivit documentelor instanței, „domnul T” a fost angajat de Cubik Partners în februarie 2011, pe postul de senior consultant și a fost promovat ca director în februarie 2014. El a fost concediat în martie 2015 și între timp și-a găsit un alt loc de muncă, chiar dacă acțiunea lui legală i-a recâștigat dreptul să se întoarcă la vechiul job.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

VIDEO ”Cel mai jenant moment din 2024”: O femeie a făcut un copil să plângă cu un gest inexplicabil și a urmat un ”final incredibil”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Ucraina are nevoie de maşina ta!” Zeci de automobile au fost vandalizate în Franţa cu acest mesaj misterios

Răbufnire în instanță în procesul care a șocat Franța. Fiica principalului acuzat: „Vei muri singur, ca un câine”

Concedieri la Ford: mii de locuri de muncă de la fabricile din Europa vor fi desființate

Avertisment MAE pentru românii care călătoresc în Franța: Circulația trenurilor va fi îngreunată

Partenerii noștri